• foto: Ted Walker

Bennekom stoomt door

BENNEKOM ,,Hé, hé. Eindelijk. Natuurlijk is het lekker dat je met 4-1 van Hierden wint. Maar waarmee ik vooral blij mee ben, is de manier waarop we dat hebben gedaan'', stak een meer dan tevreden Arnold Brehler van wal.

,,Eerlijk gezegd begonnen we niet goed'', ging de trainer van Bennekom verder. ,,Er waren een paar hachelijke momenten voor ons doel. Maar al snel begon het bij ons te lopen. We waren goed in balbezit, met veel positiewisselingen. Het was dan ook wel even een domper dat Hierden op 0-1 kwam.'' Ali el Haddadi was de schutter.

Bennekom zette snel orde op zaken via Martijn Klein Holte (op archief foto). ,,We moesten wel noodgedwongen wisselen. Luc Dolphijn kwam tegen een reclamebord en kneusde zijn ribben. Daardoor ging Mourad Marbouh weer terug naar linksback. Ismael Antonio kwam in het veld.''

Na de rust zette Bennekom het goede spel voort. Een aanval via Jeffrey Rutgers en Quincy Veenhof, werd opnieuw afgerond door Klein Holte. Na een aanval in hoog tempo pikte Fabian Mösle opnieuw zijn doelpuntje mee. Rob Delleman en Veenhof stonden aan de basis. In de slotfase bepaalde Ismael Antonio uit een voorzet van Nick Stienstra de eindstand op 4-1.

Achter NSC Nijkerk en Go Ahead Kampen neemt Bennekom nu de derde plaats in. Zaterdag wacht in Doetinchem DZC'68.