• foto: Ted Walker

Bennekom bekert met ruime cijfers verder

BENNEKOM Bennekom heeft met een ruime overwinning zich geplaatst voor de laatste zestien van de districtsbeker Oost. In Nijmegen werd zondagderdeklasser SCE met 1-6 verslagen. De hoofdklasser ontvangt op eigen veld in de volgende ronde zondagtweedeklasser Babberich. 

 

In de wijk Lindenholt bood de jonge en fanatieke thuisploeg nog behoorlijke tegenstand. Net voor het half uur brak nieuwkomer Hamza Tagherbit de score open: 0-1. Het werd al snel gelijk. Pascal Sevenich schoot een vrije trap achter de jonge doelman Jelmer Nijburg.  Roy de Ruiter en opnieuw Tagherbit bepaalden de ruststand op 1-3.

 

In het tweede bedrijf kon SCE het nog een tijdje volhouden. In de laatste 20 minuten wist Bennekom de marge nog te verhogen naar 1-6. Een paar prima aanvallen stonden aan de basis van doelpunten Kevin Sissing (archief foto), De Ruiter en Marco van Rooijen.

 

In de slotfase mochten Jeroen Kraaijevanger, Arjen van Dijk en Mitchell Snetselaar ook nog hun opwachting maken. Vanwege diverse omstandigheden waren Siemen en Luud Eijkemans, Rogier Gerritsen, Martijn Klein-Holte, Luc Kipmulder en Sjoerd Rensen niet van de partij. Ook de normaal gesproken wisselspelers Johan van de Wekken, Lejon Cats en Glenn Visser ontbraken.