• Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad

Bekersprookje Edese hockeyers duurt voort (Update met actuele foto's)

EDE De Edese hockeymannen versloegen vrijdagavond in een schitterende wedstrijd overgangsklasser Push na shoot-outs (3-2). De reguliere wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Eip Janssen

,,En dan is daar altijd onze keeper Diederik van Schooten. Hij groeit uit tot een shoot-out specialist. Twee Bredase spelers wisten hem niet te verslaan. De 3-2 zege is een beloning voor het hele team. Bekerwedstrijden zijn aan Ede wel besteed. Dit geeft ook positieve energie voor de zondag te spelen wedstrijd tegen koploper IJsseloever", glunderde Kaj van der Molen.

HOOG NIVEAU Op een donkere vrijdagavond was het goed toeven op sportpark De Bosrand. De honderden toeschouwers zagen twee ploegen aan het werk die niet voor elkaar onder deden.

Overgangsklasser Push had in Ede waarschijnlijk niet op zo'n sterke thuisploeg gerekend. Pas in het laatste kwart bij een 3-1 Edese voorsprong zette de Bredase ploeg de turbo aan.

,,Ik denk dat wij drie kwart van de wedstrijd heel goed partij hebben gegeven. Zij scoorden twee strafballen en een velddoelpunt. De tweede strafbal, waaruit de 3-3 viel was behoorlijk omstreden. Maar als je wint mopper je daar niet meer over", ging Van der Molen verder.

In het eerste kwart kreeg Ede gelijk al een mooie kans via Bas Wolters. Niet veel later een prachtige aanval waarbij drie Ede spelers het veld overstaken alsof er geen tegenstander stond. De afronding van Stijn Draaijer had beter lot verdiend. Keeper en paal stond de openingstreffer in de weg.

Na ruim een kwartier spelen kreeg Push een strafbal wegens ongeoorloofd verdedigen op de doellijn. Keeper Diederik van Schooten was volstrekt kansloos op de inzet van Teeuwen:0-1.

,,Toch had ik geen moment de idee dat wij de mindere waren. Dat bleek ook wel in het tweede kwart waarin Luke Dommershuizen (16) op onnavolgbare wijze drie tegenstanders het bos instuurde en fraai de 1-1 liet aantekenen. De 2-1 van Stijn Draaijer uit een strafcorner was een mooie opsteker."

VOORSPRONG Push, dat zich in eerste instantie tot counteren beperkte of op Edese foutjes loerde, kwam in het derde kwart zelfs met 3-1 achter. Een weergaloze actie van Stijn Draaijer betekende zelfs de 3-1. Draaijer liet gedurende het boeiende duel enkele rushes zien als een kunstenaar met bal en stick.over het hele veld. Technisch gezien voor de hockeyliefhebber om van te watertanden  Jammer dat dit niet meer doelpunten opleverde.   

,,Hij maakte wel een geweldige goal uit de draai. Jammer dat er geen beelden van zijn", grapte Van der Molen. Hij heeft zich binnen de selectie ontpopt tot een zeer waardevolle speler. 

,,Ik heb jaren met vrienden in een lager team gespeeld. Dit seizoen ben ik voor mijn kans bij de hoofdmacht gegaan. Ik denk dat het steeds beter gaat, maar goed dat moet de trainer (Eveline van der Pas, EJ) maar bepalen", vult de 21-jarige Van der Molen bescheiden aan.

In het vierde en laatste kwart van 17.30 minuten gaf Push wel gas. De ploeg kwam op 3-2. De strafbal waaruit Teeuwen doelman Van Schooten voor de tweede maal kansloos liet, betekende shoot-outs.

SHOOT-OUT WINST Push mocht beginnen. ,,Dat is soms een voordeel als je gelijk scoort. In de shoot-outs was Diederik van Schooten met twee mooie saves de held: 3-2. Of dit doorwerkt naar de topper zondag tegen IJsseloever? Dat denk ik wel. Hieruit moeten we de kracht putten de koploper te vloeren. Ede wil graag naar de overgangsklasse promoveren. We laten in de Gold-Cup beker zien dat het niveau zeker haalbaar is", besluit Kaj van der Molen.

Door de winst schaarde Ede zich bij de laatste acht in de Gold Cup, het nationale bekertoernooi voor hoofdklassers en overgangsklassers. Ede, dat vorig seizoen via de derde plaats in de strijd om de Silver- Cup zich plaatste mag zich opmaken voor een aantrekkelijke tegenstander.  Als eersteklasser heeft de ploeg het thuisvoordeel voor het duel in de kwartfinale op 9 maart (2018).