• Rini Kreeft
  • Rini Kreeft
  • Rini Kreeft

Bekerhouder Martijn Pauw ontsnapt bij BSV Bennekom tegen Rini Kreeft

BENNEKOM Zonder geluk vaart niemand wel. Ook een regerend bekerkampioen bij schaakclub BSV Bennekom niet. Martijn Pauw weet er sinds maandagavond alles van.

Hij zag de kop in de krant al voor zich: Kreeft maakt Pauw vleugellam of zo. Het kwam er niet van. Rini Kreeft maakte de klus niet af en bleef Pauw vliegen.

BSV Bennekom paste voor het eerst een nieuw systeem toe in de bekerstrijd. Twee partijen met wisselende kleur en een tempo van elk 45 minuten plus 5 seconden per zet er bij. En bij 1-1  een snelschaak vervolg van twee partijen met een bedenktijd van 5 minuten plus 3 seconden extra.

En het daarna nog gelijk, dan volgt nog één snelschaakpartij met 5 seconden bedenktijd. Wordt ook dit remise, dan wint zwart. Overigens nemen 27 spelers deel aan de bekerstrijd 2016-2017, waarvan vijf spelers vrij lootte.Martijn Pauw trof Rini Kreeft en die zette in de eerste partij met zwart een val. Hij bood na 14 zetten een pion aan op a7, echter was die dodelijk giftig. Pauw tastte toe, maar was na een listige loperzet van zwart zijn dame kwijt. Sensatie? Het leek er op. Pauw kwam in de tweede partij opnieuw in de min. Tot Kreeft ineens de draad kwijt was. Alles stortte in. Ook de twee vluggerpartijtjes waren brandhout. Pauw dus door. Blijft voor Kreeft vanwege de 1-1 wel de remise in de interne tegen de koploper staan. En die punten blijven tellen.

Een kleine verrassing ook bij Wim Thieme contra Hotze Tette Hofstra. De eerste partij werd remise. Hofstra zette daarna orde op zaken. Redelijk gemakkelijk ging ook Chris van Oosterwijk door naar de tweede ronde, waar zestien spelers gaan uitkomen. Hij won met 2-0 van Harry Verhoef, die kennelijk niet zijn avond had. Sjoerd de Rave probeerde een voet aan de grond te krijgen tegen Martijn Bakker. Dat lukte in de eerste partij niet, maar in de tweede partij wel een beetje. Het werd toch 2-0 voor Bakker.

John Riksen ontmoette Klaus Bodlaender, het oudste lid van BSV Bennekom. De 2-0 voor Riksen leverde geen problemen op. Heel wat harder moest Benno van der Veen, finalist uit 2015-2016, werken tegen Kees van Dijk. Vooral in de tweede partij stond Van Dijk er heel goed voor. Echter greep hij mis. Zijn reactie: ,,Hoe kun je dit nog verliezen'', sprak na afloop boekdelen. Ook vochten René Bakker en Noël Bovens een fel gevecht uit. Bakker viel aan in de tweede partij en even leek de positie van Bovens hachelijk. Hij had echter goed gerekend. Dus ook 2-0.

De partijen Dick Brehen - Martin Markering, Jan Wouters - Jaap Nugteren en Teun Alting - Teunis Bunt worden op 31 oktober afgewerkt. Rinus van der Molen en Ed de Beule treden in principe aan op maandag 7 november.

BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Enige voorwaarde is om 19.55 uur aanwezig zijn. Inlichtingen bij Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal

Uitslagen internGanzevoort - Markering 0-1, Van de Weteringh - Van Donkelaar remise, Nugteren - Suuring 1-0.

Stand op kop intern

1. Martijn Pauw 244,0

2. Hotze Tette Hofstra 231,2

3. Noël Bovens 213,8

4. Chris van Oosterwijk 198,5

5. Kees van Dijk 192,0

6. Martijn Bakker 187,8

7. John Riksen 181,5

8. Wim Thieme 178,7

9. Sjoerd de Rave 160,5

10. Benno van der Veen 156,0

11. Rini Kreeft 154,3

12. Teunis Bunt 152,7.

 

Foto 1: Finalist 2015-2016 Benno van der Veen (links ) kreeg het lastig tegen Kees van Dijk.

Foto 2:: Sjoerd de Rave (links) maakte het Martijn Bakker in één partij lastig.

Foto 3:: Wim Thieme (rechts) sleepte er in één partij tegen Hotze Tette Hofstra remise uit