• Eip Janssen
  • Eip Janssen
  • Eip Janssen
  • Eip Janssen
  • Eip Janssen
  • Eip Janssen
  • Eip Janssen
  • Eip Janssen

Bedrijfstafeltennis: Spanning loopt verder op

EDE In de eerste play-off ronde bedrijfstafeltenniscompetitie, georganiseerd door EdeStad.nl en TTV.BIT.Nl, blijft de spanning volop aanwezig.

Bij sommige spelers liep de temperatuur op naar gevaarlijke waarden. Maar nergens werd de grens overschreden.

De eerste ronde in de play-offs leverden mooie wedstrijden op. Met hier en daar verrassende uitslagen.

Waarbij het Midgetgolf De Dikkenberg team in de C-poule de kroon spande. Het duo Frank Meeuwisz en Johan Hoven zag door verklaarbare omstandigheden de derde speler afhaken. Maar het tweetal hield, ondanks drie reglementaire nederlagen het versterkte team van Wurms Pakketservice in bedwang. De 6-4 zege werd dan ook uitbundig maar terecht gevierd.

Dat deed ook Massagepraktijk De Cirkel- Ede dat Virtiso met 7-3 kansloos achterliet. Het feit dat Virtiso met twee vrouwen aantrad bleek geen belemmering hard toe te slaan.

Ook bij EdeStad.nl tegen Grand Café Mr. Bojangles twee vrouwen achter de tafeltennis tafel. Mariëlle van de Kuur en Wilma Groen gaven hun visite kaartje af.

De 5-5 uitslag kon alle zes de spelers bekoren. Het was niet alleen in deze wedstrijd een groene avond (Peter en Wilma Groen), maar ook achter de bar.

Daar hielpen Janka Groen en vriend Bas foto 2 de deelnemers weer op de bekende vriendelijke wijze. De vier 'Groentjes' kenden toch een goede week waarin zij het 25-jarig huwelijksfeest vierden. En hebben besloten volgende week een vakantiereis naar Cuba te beginnen. ,,Als zij daar gezien hun kennis en kunde maar niet blijven. Zij zijn voor het bedrijfstafeltennis onbetaalbaar", verzuchtte menig deelnemer. En gelijk hadden zij.

In de andere poule wedstrijd versloeg koploper Autoservice Van Roekel het tegen strubbelende Wurms Logistics BV met 6-4. Grote man was bij Van Roekel specialist Peter Ooijendijk die ongeslagen bleef.

In de hoogste finale poule veranderde niet zoveel. Het met veel spanning tegemoet geziene duel tussen Spelt Financiële Adviseurs - ABS Autoherstel Hanegraaf eindigde in 5-5. In de late uurtjes kon Jeroen van Schoonhoven het net niet bolwerken tegen Tom Hanegraaf. In de vijfde en beslissende game werd het 12-10 voor Hanegraaf.

,,Natuurlijk had ik graag willen winnen. Je weet eigenlijk dat je tegen zo'n topper kansloos bent. Maar toch. Dan vanavond (vrijdag, EJ) maar winnen in de competitie voor BIT.NL.NL", ging Van Schoonhoven verder. Daarmee zijn goede wedstrijd instelling onderstrepende.

Koploper en titelfavoriet D & O Administratie en Belasting Advies maakte tegen Jumbo Supermarkt Rhenen geen fout. De 6-4 werd binnen gesleept. Robert de Boer (Jumbo) smaakte het genoegen zijn drie tegenstanders te verslaan.

,,Ze zeggen bij Jumbo altijd 'hallo' hoorde ik. Deze keer keer niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. Hij (Robert de Boer, EJ) was weer niet te stoppen", glimlachte Kemal Sariustra.

De sportieve D & O speler speelt niet alleen voor de teamwinst in deze competitie. Ook in de strijd om de procenten bokaal (beste individuele speler die minimaal negen keer heeft meegedaan, EJ) doet Sariustra goede zaken. Hij volgt koploper Jeroen van Schoonhoven (Spelt Financiële Adviseurs), die een score heeft van (67.15) en teamgenoot Nino Stormink (66,07) met 66,06 procent op de voet. D & O kopman Orhan Ӧzkaya spint er garen bij. Hij ziet beide teamgenoten wekelijks het beste uit zichzelf halen.

PSYCHOLOGISCHE OORLOGSVOERING Natuurlijk is spelen in de bedrijfstafeltenniscompetitie maar een heerlijk donderdags uitje. Maar soms spelen er ook zaken mee die om aandacht vragen.

Niet onbekend in veel kringen is dat Sander Wurms (Wurms Logistics BV/Wurms Pakketservice) en Jacco van Roekel (Autoservice Van Roekel) het goed samen kunnen vinden. Maar op het moment dat de competitieleider bekend maakte dat dit de eerste wedstrijd in de play-offs voor beide ploegen zou zijn veranderde er wat.

Sander Wurms bestookte zijn maatje met mysterieuze apps en sms'en. Hij leek de indruk te wekken met spectaculaire spelers op de proppen te komen.

,,Ik kreeg van Jacco (Van Roekel) daarover meerdere whats-app berichten. Hij was van plan met een tactische opstelling te komen. Zeker omdat hij naast Sander Wurms ook eerste team speelster BIT.NL Simone de Klerk verwachtte. Ik kon daar wel om lachen. De spanning wat opgevoerd zien is altijd ook", meende Bert van de Bovenkamp.

Maar nadat de opstellingen waren uitgewisseld volgde de ontluistering of ontnuchtering. Geen Sander Wurms of Simone de Klerk. Maar de toppers Hennie Wurms, Eus Steijns en Stefan Berg. Het Van Roekel team zegevierde met 6-4.

Een opgeluchte Van Roekel droomt over winst in de B-poule. ,,Vriendschap verdubbelt vreugde en halveert smart. Maar soms duurt het even tot het door dringt", was een rake opmerking.

KNAP Zoals gezegd was de prestatie van Midgetgolf De Dikkenberg tegen Wurms Pakketservice (6-4) er een om in te lijsten. Met een geblesseerde Elias Helms maar een ingehuurde Sander Wurms leek Wurms Pakketservice favoriet tegen het duo van De Dikkenberg.

Bij De Dikkenberg was ondanks dat er met een 0-3 achterstand werd begonnen geen spoortje van chagrijn te ontdekken.

Onder het mom: 'Als je iemand ontmoet zonder lach, geef hem dan de jouwe', werd aan de zo op het oog kansloze strijd begonnen. Bij een 1-4 tussen stand werd de eindspurt al ingezet. Johan Hove geloofde er volledig in en bleef ongeslagen.

,,Wie op de vlucht slaat is teneinde raad. Daarom heb ik de aanval gezocht. De reden dat onze derde speler afwezig was was een helaas goede. En dat motiveerde ons ook voor hem punten te pakken", meende de winnaar.

TIJD Bij Grand Café Mr. Bojangles komt Mariëlle van de Kuur niet altijd in actie. Maar als zij er is is het genieten geblazen. Niet alleen achter de groene tafel maar ook daarbuiten.

,,Kunnen we zo beginnen. Ik wil graag rond 22.00 uur klaar zijn. Dan gaat bij mij het kaarsje, met een kleine die de nodige aandacht vraagt, uit." 

En om vijftig minuten na negen uur was zij klaar. Twee winstpartijen verder had Van de Kuur een behoorlijk aandeel in het 5-5 gelijke spel. Het was toch de avond van de vrouwen. Want Wilma Groen liet routinier Wout van de Groep volstrekt (3-0) kansloos.

,,Dat heb ik weer. Door jezelf te verplaatsen geef je anderen de ruimte. En daar profiteerde Wilma prima van", verzuchtte Van de Groep. Die het advies kreeg op donderdagochtend wat minder hard te trainen.

Uitslagen donderdag 21 april:

A -Finale

D & O Administratie en Belasting Advies - Jumbo Supermarkt Rhenen 6-4

Spelt Financiële Adviseurs - ABS Autoherstel Hanegraaf 5-5

B -Finale

Autoservice Van Roekel - Wurms Logistics BV 6-4

EdeStad.nl - Grand Café Mr. Bojangles 5-5

C -Finale

Midgetgolf De Dikkenberg - Wurms Pakketservice 6-4

Massagepraktijk De Cirkel- Ede - Virtiso 7-3  

 

Standen Play-offs poules bedrijfstafeltenniscompetitie:

Poule A:

1. D & O Administratie en Belasting Advies 12 - 78 273 - 181

2. Spelt Financiële Adviseurs 12-76 278 - 201

3. ABS Autoherstel Hanegraaf  12 - 72 257 - 218

4.  Jumbo Supermarkt Rhenen 12 - 69 261 - 215

Poule B:

5. Autoservice Van Roekel 12 66 246 - 210

6. EdeStad.nl 12 - 59 227 - 232

7. Grand Café Mr. Bojangles 12- 53 234 - 224

8. Wurms Logistics BV 12 - 54 230- 251

Poule C:

  9. Midgetgolf De Dikkenberg 12 - 51 207 - 263

10. Massagepraktijk De Cirkel- Ede 12- 51 198 - 253

11.Virtiso 12 - 44 191 - 266

12. Wurms Pakketservice 12 - 42 167 - 266

Programma donderdag 28 april:

A -finale:

Spelt Financiële Adviseurs - Jumbo Supermarkt Rhenen

ABS Autoherstel Hanegraaf - D & O Administratie en Belasting Advies

B - Finale:

Grand Café Mr. Bojangles - Autoservice Van Roekel

EdeStad.nl - Wurms Logistics BV

C -Finale:

Massagepraktijk De Cirkel- Ede - Wurms Pakketservice

Virtiso  - Midgetgolf De Dikkenberg

Gespeeld wordt in het clubgebouw TTV BIT.NL, Langekampweg, Ede. Aanvang 19.45 uur en toegang gratis.