• Theo Beumer

Arbiter de gebeten hond voor Advendo'57

EDERVEEN ,,Ik heb een hoop mee gemaakt met 40 jaar eerste elftal voetbal. Sinds vandaag kan er weer een hoofdstuk worden bijgevoegd. In de zesde minuut van de extra tijd kregen wij een vrije bal tegen omdat doelman Django Donker de bal te lang zou hebben vastgehouden. Dat deed hij hooguit een paar seconden. De scheidsrechter (Huisman uit Arnhem) wilde ons gewoon naaien. En die vrije trap werd door SV Panter er in gejankt. Daardoor werd het nog 3-3'', keek Advendo trainer Jan Fluit terug.

 

,,Niels van Ginkel (op archief foto) zei daar wat van, en kreeg zijn tweede gele kaart. En na de wedstrijd riep Niels in de emotie nog wat tegen hem, en kreeg nog eens rood. Die zijn we dus een tijdje kwijt. De scheidsrechter zocht ons toch al. Vlak voor rust scoorde Jaap van Doorn de 2-1. Een zuiver doelpunt. Dat vond ook de SVP grensrechter, die niet vlagde. Maar de scheidsrechter meende toch het doelpunt te moeten afkeuren.''

 

,,Achteraf gezien hadden we het gewoon ook niet zover hoeven laten komen. Bij 3-2 hadden Jaap van Doorn en Marien van Roekel goede schietkansen gehad de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gebeurde niet.''

 

De gasten waren met hun eerste schot op doel via Dion Kroesbergen op voorsprong gekomen. Binnen een minuut was het via een halve omhaal van Jaap van Doorn uit een assist van Niels van Ginkel weer gelijk. Na gemiste kansen van Van Ginkel en Van Doorn, en de reeds omschreven afgekeurde treffer, was het Marien van Roekel die op slag van rust een vrije trap in de kruising mikte.

 

Een ketser van Johan van der Kaa betekende de 2-2 van Mohammed Issaoui. Nadat hij eerder al in het zijnet had gemikt, was het Izaak van Vuren, die uit een voorzet van Van Doorn, de 3-2 aantekende.

 

Dat leek het winnende doelpunt te worden. ,,Heel zuur dat het dan toch 3-3 wordt. De teleurstelling hierover is heel groot'', besluit Jan Fluit.