• bsv bennekom
  • bsv bennekom
  • bsv bennekom
  • bsv bennekom

Anticlimax voor Markering na prachtige aanvalspartij

BENNEKOM Bijna alle zwarte stukken van Martin Markering stonden gericht op de koningstelling van Harry Verhoef.

De loper diagonaal op de koning, de toren en dame actief op de f- en g-lijn en ook nog een paard in de buurt. Toch ging het helemaal mis.

Eerst werd het paard geofferd, maar dat nam Verhoef terecht niet aan. Het paard werd weer teruggetrokken en toen kon hij ineens met de zijn toren de vijandelijke dame bedreigen.

Het paard werd ertussen gezet in plaats van de loper en dat was wellicht fout. Toch bleven er mogelijkheden om de aanval succesvol af te ronden. Dat kostte echter zoveel tijd dat Martin Markering tot zijn schrik ontdekte dat zijn vlag was gevallen.

Hotze Tette Hofstra had geen moeilijke avond tegen Jan Wouters. Hofstra won een pion in de opening, waarna Wouters wanhopig begon te offeren. Dit werd hem fataal.

Ook achtervolger Noel Bovens haalde het volle punt binnen. Daar had kreeg hij wel de hulp bij van Chris van Oosterwijk, want die zag zijn mooie stelling met een kwaliteit voorsprong in duigen vallen na een onnauwkeurige pionzet. Noel Bovens veroverde een paard en maakte het netjes af.

Het onderonsje van Bakkers, Gerhard en Rene, eindigde uiteindelijk in remise. Gerhard Bakker stond eigenlijke gewonnen maar gaf in tijdnood een stuk weg.

Ook Kees van Dijk en Teun Alting deelden het punt na een spannende strijd. Teun Alting had nog wel een pion meer maar vond het niet genoeg om door te strijden.

Sjoerd de Rave proefde ook weer eens de smaak van de overwinning. In de opening tegen Jaap Nugteren won hij een pion en kreeg zoveel druk op de koning dat deze het maar opgaf.

Rinus van der Molen liet tegen Jaap van Donkelaar na de opening zijn witte loper op de diagonaal a8-h1 ruilen kwam vervolgens niet meer uit de omklemming op de koningsvleugel. Een mataanval van de dame met de toren was niet meer te weerstaan.

Sake van de Schaaf liet Joop de Bruin ontsnappen. In een stelling met een pion extra maar was tevreden met het halve punt.

Hans Gillet klom weer enkele plaatsen na een mooie overwinning op Ton Suuring.

Uitslagen: Hotze Tette Hofstra - Jan Wouters 1-0; Noël Bovens - Chris van Oosterwijk 1-0; Wim Thieme - Teunis Bunt 1-0; Harry Verhoef - Martin Markering 1-0; Rene Bakker - Gerhard Bakker ½-½; Kees van Dijk - Teun Alting ½-½; Jaap van Donkelaar - Rinus van der Molen 1-0; Sjoerd de Rave - Jaap Nugteren 1-0; Sake van der Schaaf - Joop de Bruin ½-½; Hans Gillet - Ton Suuring 1-0; Martin Maasse - Klaus Bodlaender ½-½.

Top tien:

1. Hotze Tette Hofstra 854,0

2. Noël Bovens 708,7

3. Jan Wouters 630,7

4. John Riksen 624,5

5. Kees van Dijk 603,7

6. Chris van Oosterwijk 547,5

7. Wim Thieme 544,5

8. Teunis Bunt 533,3

9. Jaap van Donkelaar 527,8

10. Harry Verhoef 509,0

 

BSV Bennekom schaakt elke maandagavond (rookvrij) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Enige voorwaarde is om 19.55 uur aanwezig zijn.

 

Inlichtingen bij Rini Kreeft, telefoon (0318) 41 52 45 of maandag in de speelzaal. De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal.