• Theo Beumer

Anouar Tighadouini versterkt staf ZVV Ede

EDE Eerstedivisionist ZVV Ede heeft, na het vertrek van speler Zoubeir Hadi en de aankondiging dat coach Paul Prins na dit seizoen vertrekt, snel gehandeld.

Eip Janssen

,,Anouar Tighadouini (archieffoto rechts) gaat ons in de coachingssfeer helpen. Dat opent de mogelijkheid om Paul Prins wat meer als speler in te zetten", licht technisch manager Henry Snetselaar toe.

Tighadouini is geen onbekend binnen ZVV Ede.  Eerder was hij al bestuurslid bij ZVV Ede. Als coach en speler heeft de Edenaar de nodige ervaring opgedaan in de eredivisie zaalvoetbal.

TEVREDEN ,,Ik ben echt blij dat Anouar ons uit de brand helpt. Onze huidige coach Paul Prins is ook een uitstekende voetballer. Met Anouar opent dat nu mogelijkheden. Prins kan coachen maar ook spelen. En op deze manier hebben we weer een goede selectie die uit twaalf spelers bestaat."

Anouar Tighadouini verzorgde dit seizoen al een aantal gasttrainingen bij Edes zaalvoetbaltrots. Dit beviel de spelersgroep zo goed dat de vraag aan het bestuur werd gesteld hem als assistent-coach aan te stellen. Dat proces wordt nu incidenteel versneld tot hoofdcoach. Eerder dit seizoen speelde Paul Prins al twee wedstrijden mee en stond Tighadouini als verantwoordelijke man aan de zijlijn.

,,Het is misschien niet de meest ideale oplossing, maar wel de beste op dit moment. Ik geloof dat wij op deze manier de meeste kans hebben ons te handhaven in de eerste divisie. Natuurlijk is er gekeken naar beschikbaar spelersmateriaal op de velden en zaal. Maar dit een na hoogste zaalvoetbalniveau in ons land stelt echt eisen. Een speler zomaar even inpassen is nog niet zo gemakkelijk", sluit Snetselaar af.

BELANGRIJK DUEL Paul Prins en Anouar Thigadouini wacht vrijdagavond in de topsporthal een eerste krachtproef.

Op bezoek komt hekkensluiter FC Brasil'77 uit Ulft. Een absolute zes punten wedstrijd. Bij winst slaat ZVV Ede een gat van acht punten met de Ulftenaren.

De aanvang is 21.00 uur en de toegang in de topsporthal aan de Zandlaan 27c is gratis.