• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Alle genomineerden nog eens op een rij 

EDE In restaurant Buitenzorg vond vrijdagavond het voetbalgala plaats. Onderstaand nog eens alle genomineerden op een rij. Met daarbij een omschrijving.

 

Beste speler

1.Martien van den Berg (SDS'55). Een speler die je pas mist als hij niet speelt. Een kracht in de SDS '55 ploeg die als centrale verdediger ontzettend veel werk verzet. 25 jaar en een oer SDS'er. Hij komt al vijf seizoenen vrijwel ononderbroken uit voor de hoofdmacht. Scorend vermogen is met 1 competitiedoelpunt niet hoog. Zijn kracht is een goalgetter of spelbepaler uitschakelen. Zijn vorige trainer Jan Fluit zei daarover eens: Een woord, een opdracht, en Martien je man'.

 

2.Robin Koning (Otterlo). Kende een stroeve start bij de plaatselijke trots. Was ijzersterk in de slotfase van de competitie. Is een van de sterkhouders en had ook meer dan zijn aandeel in de Otterlose titel. Omdat Robin meer aandacht heeft voor maatschappelijke carrière kan hij de komende jaren nog van veel waarde zijn voor Otterlo.

3.Marcel van Bruksvoort (Blauw Geel '55) Een speler die de laatste seizoenen pendelt tussen Blauw Geel '55 en Advendo '57. Voor beide ploegen heeft de verdediger een klein hartje. De 29-jarige verdediger was dit seizoen bij de Edese tweede klasser bijna onmisbaar. Maakte in zijn carrière al 27 competitiedoelpunten. Heeft vooral in de eerste fase van dit seizoen hoog gescoord in het klassement beste speler. Maar gaf in een interview in oktober 2016 ook de credits aan zijn medespelers. Van Bruksvoort is een teamplayer pur sang. In de slotfase dit seizoen hinderden blessures hem, maar opgeven kwam in zijn woordenboek niet voor. Bij Blauw Geel werd Marcel van Bruksvoort in de slotfase vaak als stormram in de spits gezet. Menige tweedeklasser denk daar nog steeds met afgrijzen aan. Hij schuwde in het belang van zijn ploeg geen duel.

 

4.Just Berends (Bennekom). Door een sponsorinjectie haalde Bennekom net voor het sluiten van de transfermarkt vorig jaar een vijftal spelers. Daarvan mislukten de meeste, en zijn al weer van het toneel verdwenen. Berends is een uitzondering. Ontwikkelde zich tot een meer dan waardevolle linkercentrale verdediger. Met zijn uitstekende traptechniek, scoorde hij als verdediger liefst zeven doelpunten. Was een van de eerste spelers die door Bennekom voor het komende seizoen werd vastgelegd. Dat zegt voldoende.

 

5.Anouar Tmim (DTS Ede). Technisch zeer vaardige speler. Kende net als DTS Ede een prima jaar. Had een aantal mooiste assits en doelpunten. Maar kon ook niet voorkomen dat de nacompetitie net aan de neus voorbij ging. Is een van de sterkhouders. Maakt ook deel uit van de competitie voor het komende jaar.

6.Youness Lahnine (FC Jeugd). De centrale verdediger startte zijn voetbalcarrière in de hoofdmacht bij het Veenendaalse Unitas'48. De 36-jarige speelt nu zes seizoenen in de hoofdmacht FC Jeugd. Hij scoorde twintig competitiedoelpunten in zijn imposante carrière. Minpuntje is misschien dat zijn spel veel gele kaarten oplevert, en dus met enige regelmaat een schorsing. Wel houdt hij de selectie scherp met zijn imposante rushes, zijn werkvermogen en kritische blik.

 

7.Gera op den Kelder (DTS vrouwen). 7.Gera op den Kelder (DTS vrouwen). Gera is de ideale speelster. Met een opkomst van 100% op de trainingen is deze nominatie meer dan terecht. Ze is vooral heel perfectionistisch, zij zal nooit praten over de mooie goal die ze gemaakt heeft, maar denkt altijd na over die ene verkeerde pass, ze wil altijd het maximale halen en presteren, zowel op trainingen als in wedstrijden, terwijl goed soms ook gewoon goed moet zijn. Gera is centrale verdedigster, zij wil graag voetballend mee naar voren komen en is kopsterk. Ze heeft dit seizoen niet voor niets 9 doelpunten achter haar naam staan. Gera is ook de penalty specialist, zij bewaard altijd de rust en laat zich daarin niet gek maken. Met haar 22 jaar een voorbeeld voor de rest, ze helpt mee binnen de club als trainster van de F-League en de Twingames en draait verder nergens haar hand voor om. Voetballende kwaliteiten, links/rechts benig, haar snelheid en inzicht. Altijd de voetballende oplossing willen zoeken, wat soms wat gevaar met zich mee brengt.

 

8.Tom Cozijnsen (Lunteren). Komt van 'buiten'. Het feit dat hij na een jaar al de aanvoerder werd, zegt voldoende. Een leider binnen en buiten het veld. Ging ook altijd voor op in de strijd. Nam ook zijn verantwoording naar de pers bij mindere resultaten. Gevaarlijk ook bij standaard situaties voor het vijandelijke doel. Inmiddels onmisbaar bij Lunteren.

 

9.Andy Waaijenberg (Harskamp). Een speler die zijn hart aan de Harskampers heeft verpand. Sinds het seizoen 2006/2007 vaste waarde in de Harskamp selectie. Scoorde 35 competitiedoelpunten. Dit seizoen volgens de cijfers de meest waardevolle kracht aan Harskamp zijde. Maar in het veld ook een speler die zich ondergeschikt kan en wil maken aan de taakdiscipline. Een speler waarmee een trainer kan lezen en schrijven. Eindigde het seizoen wat bizar. Kreeg als aanvoerder een rode kaart omdat hij de scheidsrechter om uitleg vroeg waarom een 'maatje' werd weggestuurd. Typerend voor zijn instelling: recht is recht maar onrecht wordt bestreden.

 

10.Anass el Hassnaoui (Fortissimo). De 20-jarige middenvelder is dit seizoen een vaste waarde in de Fortissimo ploeg. Zijn sierlijke, altijd op de aanval gerichte acties zijn voor de echte voetballiefhebber een lust voor het oog. Scoorde in de hoofdmacht 18 doelpunten. De ene soms nog mooier dan de andere. Kwam eerder uit in de jeugd bij DTS Ede. Maar zag daar onvoldoende mogelijkheden voor de stap naar de hoofdmacht. El Hassnaoui is ook op zaalvoetbal gebied bij ZVV Ede actief. Hij kan het veld- en zaalvoetbal op basis van zijn creatieve inslag uitstekend combineren.

 

11.Evan Plaggenhoef (Advendo'57). Jongen van de club, die zich geruisloos in het eerste elftal heeft gespeeld. Is de laatste jaren de vaste rechtsachter van Advendo. Wel geïnfecteerd met het strafschoppen virus. Want net zoals veel spelers bij Advendo in de laatste jaren, heeft hij moeite met het benutten van strafschoppen.

 

12.Giovanni Lourens (Edesche Boys). Giovanni Lourens maakt inmiddels als 21-jarige al vier jaar deel uit van de hoofdmacht. Een sierlijke voetballer waar menig tegenstander het lastig mee heeft. Nadeel is zijn kleine fysiek hem als watervlugge speler nog weleens parten speelt. Maakte twee competitiedoelpunten. Heeft besloten te stoppen bij het eerste team.

 

Topscorers:

1.Laurens Foekens (Otterlo). Topscoorder aller tijden van de Otterlo met 240 doelpunten. Zijn afscheid zal er een vol van sentimenten en emoties zijn. Otterlo gaat Laurens Foekens missen. Elk seizoen garant voor minimaal 20 treffers. Kende een wat mindere start. Stond na een kortstondig verblijf op de bank weer op scherp. Een ware held binnen de vereniging Otterlo. Had een groot aandeel in de Otterlose titel.

 

2.Jaap van Doorn (Advendo). Is ook een 'vaste stamgast' op de lijst van topscorers. Dit jaar goed voor 24 doelpunten. In totaal al 190 treffers voor de Ederveense club. Is nog steeds van onmisbare waarde voor Advendo. Is nog nooit kampioen geworden met zijn club. De vraag is of dit in zijn actieve carrière nog eens gaat gebeuren.

 

3.Kevin Sissing (Bennekom). Kevin Sissing is een garantie voor doelpunten. Maakte 99 treffers in zes seizoenen. Een speler die door de trainer ook als eerste bij de opstelling werd opgeschreven. Vertrekt nu naar DUNO. Bennekom gaat hem zeker missen . Onze gastheer van vanavond Lodewijk de Kruif zal heel blij met hem zijn.

 

3.Mike Molenaar (DTS Ede). Een voorbeeld van een echte goaltjesdief. Scoorde op een lager niveau voor De Merino's en Blauw Geel al makkelijk. Maar liet zien dit ook op eerste klasse niveau te kunnen. Werd topscorer van de eerste klasse A. Dankbare speler ook voor de pers, omdat hij geen blad voor zijn mond neemt.

 

Beste keeper:

1.Bas Pol (Otterlo) . De minst gepasseerde keeper van Ede met 18 tegendoelpunten. Heeft Otterlo dit seizoen veel punten opgeleverd. Zeker wedstrijd bij Veluwse Boys was cruciaal. Kan zonder problemen op een veel hoger niveau acteren. Voor Otterlo is het te hopen dat Pol nog lang te bewonderen is op Sportpark Kastanjebos.

 

2.Michel van der Meulen (Edesche Boys). De keeper in de kelder van het zondagvoetbal. Kreeg met zijn club 84 doelpunten tegen. Maar mede doordat Michel, bescheiden en rustig, heel goed keepte werd de honderd nooit bereikt. Clubman Edesche Boys pur sang, 32 jaar en al zes seizoenen bij de hoofdmacht betrokken. Mits fit door de trainer Frans van Beek dit seizoen altijd opgesteld.

 

3.Daan Rijsemus (Blauw Geel'55) Kende een voortreffelijk tweede competitiehelft van dit seizoen. Speelde de afgelopen twee seizoenen met wisselend succes voor Blauw Geel. Heeft als bijnaam 'Boschker', waarschijnlijk om zijn uitstraling. Rust, onvertogen, niet bang. Kampte wel veel met blessures, maar overwon ze. In de winterstop werd de concurrentiestrijd met zijn maatje Kevin van der Mark in zijn voordeel beslist. Blauw Geel trainer Jan Gaasbeek vond Daan Rijsemus een van de stabielste factoren in zijn selectie.

 

3.Nicky Groeneveld (Lunteren). Begon een seizoen geleden als tweede doelman bij Lunteren. Pakte na een zware blessure van Dominique Berendse zijn kans, en is nu een zekerheidje in het Lunterse doel. Hoewel de prestaties van Lunteren tegenvielen, kende de inwoner van Ede weer een sterk jaar. Voorkwam in de laatste van de laatste wedstrijd van Lunteren tegen Dieren met een geweldige redding dat de Lunteranen nog nacompetitie moesten gaan spelen.

 

Grootste talent.1.Redouan Hazzat (Bennekom). Afkomstig van DTS Ede. Proefde vorig jaar al een paar keer aan het grote werk bij Bennekom. Ontwikkelde zich dit jaar niet alleen als een basisspeler, maar zelfs tot een van de betere spelers van Bennekom. Zeker in de nacompetitie tegen WNC speelde hij top. Als deze ontwikkeling zich voorzet, kan Redouan zeker nog stappen gaan zetten.

 

2.Alvin Broekhuizen (Otterlo). Jonge speler, die dit seizoen is door gebroken. Broekhuizen heeft het talent om op een hoger niveau te kunnen spelen. Technisch zeer begaafd en een neusje voor doelpunten. Miste de slotfase competitie vanwege kuitbeen breuk. Ik advies scouts zijn naam in hun boekje te schrijven.

 

3.Rik Kelderman (Advendo). Maakte kennis met de harde wetten van het profvoetbal. Kon vanwege een zware blessure niet bij de Vitesse jeugd blijven. Koos voor zijn oude club om daar zijn revalidatieproces af te maken. Ontwikkelde zich niet alleen tot basisspeler, maar ook tot een speler die op meerdere plaatsen inzetbaar was. NEC toonde belangstelling, maar Kelderman wil nog een jaartje bij Advendo blijven. Ambitie is wel de komende jaren te kijken wat er nog valt uit te halen.