• Theo Beumer

Advendo'57 kan SP Teuge niet beteugelen

EDERVEEN Advendo'57 verloor voor de tweede keer op rij. SP Teuge ging er met de winst van door: 1-2.

,,Wij hebben onszelf de das omgedaan'', liet een teleurgestelde Jan Fluit weten. De trainer doelde op een korte periode halverwege de eerste helft. ,,Eerst liet Django Donker (op archief foto) een ongevaarlijke hoge bal zomaar los. Teuge (Dave Bijsterbosch) zei: dank je wel. En kort daarna stonden we slap te dekken bij een corner. Dat betekende de 0-2 (Jordy Kamphorst). En loop je achter de feiten aan.''

Advendo was nog wel goed begonnen. Een vrije trap van Rik Kelderman, de beste Advendo speler, werd uit de kruising getikt. Daarna had Advendo de handen vol aan de twee snelle levensgevaarlijke spitsen. Teuge was de bovenliggende partij. Aan de andere kant waren er kansen voor Nico van Roekel en Jaap van Doorn.

Vrij snel na de rust stelde Nico van Roekel zijn broer Marien in staat de 1-2 aan te tekenen. ,,Het stond beter dan voor de rust. Wij waren de betere partij, maar wisten weinig kansen te creëren. Een bal van Richard Lokhorst werd van de lijn gehaald. En Jaap van Doorn schoot net over. Dan kom je uiteindelijk een doelpunt tekort'', baalde Fluit.

Advendo staat nog wel op plaats vijf. Maar het verschil met nummer voorlaatst, SDS, is maar drie punten. ,,Het zit allemaal dicht bij elkaar'', weet ook Jan Fluit. Zaterdag wacht Rood Wit'58, wat een punt minder heeft dan de Ederveners.