• Theo Beumer EdeStad.nl

Advendo'57 houdt het lang spannend tegen VCA

EDERVEEN Koploper Advendo'57 hield het lang spannend tegen laagvlieger VCA. Pas net voor tijd kon er afstand worden genomen van de ploeg uit St.Agatha: 3-1.

 

,,Het eerste kwartier was slecht van onze kant. De beleving en focus ontbraken. VCA nam in die periode de leiding (door Harrie Kepser)'', had David Wagensveld gezien.

 

,,Daarna werd er meerstrijd door ons geleverd'', ging de trainer verder. Via een opzij gelegde vrije trap van Peter Roks en een strafschop van Wim Roseboom (overtreding op Niels van Ginkel), gingen de Ederveners met 2-1 rusten. Ook al omdat Jaap van Doorn tegen de onderkant van de lat mikte.

 

,,De tweede helft kregen wij kans op kans. Wij verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien. Hoewel wij zeker niet onze beste wedstrijd speelden, creëerden we wel veel kansen, en gaven weinig weg. Hoewel ik redelijk rustig op de bank zat, bleef het met 2-1 spannend. Het doelpunt van Henk-Jan van de Berkt maakte aan alle spanning een einde: 3-1.''

 

Advendo blijft koploper in de derde klasse A, waar nog zeven teams meedoen voor de titel. Zaterdag wacht 'angtgegner' Keizerstad, waar thuis met 0-3 van werd verloren. ,,Bij hen is het alles of niets. Ik vind het wel een goede ploeg. Ik snap niet waarom zij zo laag staan'', besluit David Wagensveld.

 

Henk-Jan van de Berkt, hier rechts op de archief foto, gooide met 3-1 de wedstrijd definitief in het slot.