• Theo Beumer

Advendo '57 verder in beker

EDERVEEN ,,Een hele goede eerste helft. En een beschamende tweede helft.'' Zo vatte Jan Fluit de bekerwedstrijd tussen Advendo '57 en Jonge Kracht samen. Het eindresultaat van 3-2 was voor de Ederveners net voldoende voor de volgende ronde.

Voor de rust kwam Advendo op voorsprong via een benutte vrije trap van Rik Kelderman en Martijn van den Dikkenberg. De laatste en ook Henk Jan van de Berkt raakten nog de lat. ,,En ook waren er nog kansen voor Jaap van Doorn en Mark van Kessel. Jonge Kracht kreeg er niet één.''

In het tweede bedrijf een compleet ander beeld. De thuisploeg zakte heel ver weg. De zondagvierdeklasser uit Huissen kwam op gelijke hoogte. Ver in extra tijd wist de half geblesseerde Marien van Roekel nog het winnende doelpunt te produceren: 3-2.

,,Deze wedstrijd leende zich goed voor Peter Roks en Izak van Vuuren (op archief foto) weer wedstrijd ritme op te doen. Zij hebben beiden een uur gespeeld. Ik hoop dat de enkelblessure van Marien van Roekel meevalt. Nu zou het mooi zijn als we in de volgende ronde een aansprekende tegenstander loten'', sloot Jan Fluit af.

Bron video: Advendo '57