• Theo Beumer

´Zekerheidje´ Aziz Ballouk wil meer scoren

EDE Aziz Ballouk neemt bij Blauw Geel '55 een nieuwe positie in. ,,Ik was vorig seizoen linksbuiten nu voetbal nu meer op rechts. Ik ben voorstander van een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links", glimlacht de 26-jarige speler. 

Vorig seizoen combineerde hij veldvoetbal met zaalvoetbal. ,,Die combinatie heb ik los moeten laten. Door mijn werk als pedagogisch medewerker en de bijbehorende onregelmatige diensten kwam ik met de trainingen in de knel. Ik heb de knoop doorgehakt en richt mij op het veldvoetbal. Daar wil ik stappen maken en meer scoren. Ik leg de lat met tien tot vijftien doelpunten hoog. Maar als een ander scoort uit mijn assist kan ik ook genieten", meent de balvirtuoos. 

 

AANVALLEN Ballouk verwacht dat Blauw Geel 4-3-3 gaat spelen. ,,Ik denk dat onze trainer David Wagensveld met dit materiaal daarvoor moet kiezen. Ik denk altijd aanvallend. In onze ploeg heb je spelers als Kamal Bendadi, Michael Beekhuizen, Simon Kooiman en mij die scoren. Ik koester een driepunter, maar wat is nu mooier 1-0 of 4-3? Ik denk dat zowel spelers als toeschouwers het laatste vinden. Misschien is een keeper de enige die dat niet denkt", lacht hij.

 

Aziz Ballouk, die bij DTS Ede, Blauw Geel '55 en Fortissimo speelde, gelooft er in dat trainers spelers beter kunnen maken.

,,Met tactische trainingen, een goede voorbereiding en duidelijke opdrachten. Ik heb met veel trainers gewerkt. De trainer die mij het beste kon raken was Marcel Tombokan van Fortissimo. Hij enthousiasmeerde je op een manier dat je voor hem door het vuur wilde gaan. Ik zie nu bij David Wagensveld dezelfde trekken terug. Daarnaast is hij echt geïnteresseerd in de speler als mens. Ik heb het idee dat Wagensveld en de selectie uitstekend klikken", geeft Ballouk een kijkje in de keuken bij de tweedeklasser.

 

TROUW De kleine Marokkaanse aanvaller was afgelopen seizoen de enige speler bij Blauw Geel die altijd in de basis stond. ,,Dat heb ik zelf afgedwongen en vervult me wel met trots", gaat hij bescheiden verder. ,,Ik ben niet blessuregevoelig. Ook doe ik op z´n tijd even wat rustiger aan. Dat kun je met deze trainer goed bespreken. Het wederzijdse vertrouwen is belangrijk. Dan wil je op zaterdagmiddag wel wat terug doen. Door mijn werk ben ik soms ontzettend druk. Dan is het wel fijn als even de druk van de ketel gaat. Het is niet voor niets zoals eerder opgemerkt dat ik voor het veldvoetbal heb gekozen."

 

De frêle buitenspeler heeft het goed naar zijn zin op sportpark Peppelensteeg. ,,Blauw Geel is een familiaire en gezellige club. Men weet hoe lang de polsstok is. Meedoen in de tweede klasse is eigenlijk al genoeg. Zelf zou ik de lat wel iets hoger willen leggen. Maar dat de club eigen spelers alle kansen geeft om zich te ontwikkelen is goed. Of ik heb overwogen weg te gaan? Ik heb aanbiedingen gehad, maar wil deze mooie club waar ik eerder met open armen ben ontvangen, nog niet loslaten. Ik zie wel of er ooit wat op mijn pad komt. En komt het niet, dan voetbal ik hier zeker niet met minder plezier", aldus de Edenaar.

 

Ballouk weet dat Blauw Geel de top vijf als doelstelling heeft, maar rekent zelf op een plaats in de top drie. ,,Deze tweede klasse met veel derby's is mooi. De wedstrijd tegen Lunteren is voor veel supporters het hoogtepunt, maar voor mij als speler is het één van de velen. Lunteren zal er niet gerust op zijn. Vorig seizoen wonnen we twee keer van hen. Dat willen we herhalen", besluit Aziz Ballouk gedecideerd.