Brigit Mulder van Polar Bears vertrekt naar Amerika

EDE Brigit Mulder van Polars Bears maakt vanaf januari de overstap naar 'California Golden Bears', de waterpolovereniging van de University of California Berkeley. Mulder heeft een scholarship aangeboden gekregen, waarmee ze topsport en studie perfect kan combineren.

Het contact ontstond na het WJK van vorig jaar in Nieuw-Zeeland. Haar nieuwe coach Coralie Simmons was op dat toernooi assistent-coach van de Amerikaanse jeugdploeg. ,,Er was interesse en hebben veelvuldig contact gehouden. Ik heb een aantal Skype-gesprekken gehad, een aantal toelatingstesten moeten doen en veel papierwerk in orde gemaakt." De Amerikaanse competitie is een van der sterksten ter wereld. Het nationale team herbergt uitsluitend speelsters uit de eigen competitie en veroverden op de laatste twee WK's en Olympische Spelen goud. ,,Deze combinatie van topsport en studie vind je nergens anders dan in de VS. Dat is erg belangrijk voor me geweest. Studie staat voorop en op deze manier is het perfect te combineren."

Als veertienjarige kwam Mulder over van ZPC Nunspeet. Met Polar Bears veroverde ze het Nederlands Kampioenschap onder de 17 jaar en werd afgelopen seizoen als een van de steunpilaren van het eerste team, tweede van Nederland.