• Foto: Freek Wolff/BDU

Zorgen om mogelijk 'onveilige balkons'

EDE Het CDA vraagt zich af waarom er nog geen onderzoeksrapport op tafel ligt over mogelijk onveilige balkons bij galerijflats in de gemeente Ede. Halverwege 2017 moest er verplicht onderzoek uitgevoerd zijn, maar nu blijkt dat de gemeente nog geen enkel resultaat binnen heeft.

Het CDA maakt zich zorgen om de urgentie die hierbij gevoeld wordt. In eerste instantie zijn de eigenaren van de galerijflats verantwoordelijk. Maar ook de gemeente Ede heeft een rol.

ONVEILIG Raadslid Taeke Boersma: ,,Het kan niet zo zijn dat er mogelijk onveilige situaties bestaan zonder dat de gemeente daar iets aan heeft gedaan. Het is van belang dat er zo snel mogelijk druk gezet wordt richting de eigenaren."

DUIDELIJKHEID Om snel duidelijkheid te krijgen heeft het CDA raadsvragen gesteld. De wethouder wordt gevraagd waarom de gemeente er eerst voor kiest om te gaan onderzoeken en niet meteen te gaan handhaven, een half jaar na de deadline. Ook wil Boersma weten of er sprake is van urgent gevaarlijke situaties en op welke manier de gemeente dit voortvarend op gaat pakken.