• Ted Walker

'Zonder inzet lukt niets'

EDE Oscar Dropsie is ondernemer en echtgenoot. Dropsie houdt van zijn werk en vindt daarna samen thuiskomen het fijnste moment van de dag. Hij heeft niet veel met televisie. Van stripboeken kan hij enorm genieten. Zijn slechtste gewoonte? Snel met een oplossing komen, ongeacht het probleem.

Ted Walker

Leeftijd: 50

Woonplaats: Ede

Burgerlijke staat: Getrouwd

Beroep: Automonteur/ondernemer

Vrijwilligerswerk: Met regelmaat.

Wat doet u voor vrijwilligerswerk dan? Ik weet niet of het echt definieerbaar is als vrijwilligerswerk. Maar ik zie regelmatig mensen om me heen die hulp nodig hebben. Mensen waar ik me zorgen om maak. Zo zag ik eens een man dag in dag uit in de ijzige kou post rondbrengen in een jas die zichtbaar versleten was. Iets ogenschijnlijk simpels als een jas voor die man kopen, dat vind ik fijn om te doen.

Hobby's: Techniek, motorfiets, stripboeken

Stripboeken? Ja. Ik vind het leuk om series te verzamelen en compleet te krijgen. Wat ik gaaf vind in stripboeken is de dubbele bodem die je als volwassene ziet in de verhalen. Kinderen zien de plaatjes, maar heel vaak zie je als volwassene andere boodschappen. Leuk is dat. En ik kan genieten bijvoorbeeld genieten van de tekeningen van Segrelles. Die man maakt 'Dali-achtige' tekeningen. Prachtig gewoon! Dat zijn kunststukken op zich.

Hoeveel uur besteed je per dag aan sociale media? Tien minuten.

Drie belangrijkste apps op telefoon? Rabo-app, WhatsApp en de telefoonfunctie.

Prettigste moment van de dag? Samen thuiskomen. Mijn vrouw en ik zijn beiden de hele dag heel druk. En dat is prima. Het maakt mij niet uit wat er op een dag op mij afkomt, hoe vaak ik een planning moet aanpassen of hoe vaak ik een leerling iets uit moet leggen. Allemaal goed. Dat kan omdat ik mijn werk ontzettend leuk vind en omdat ik heel graag kennis doorgeef. Maar aan het einde van de dag gaat de deur dicht en dat is dan ook de grens. Dan gaan we naar huis, samen koken en genieten.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Oei...

Oei? Ik heb al zoveel zotte dingen gedaan. Van parachutespringen tot motorcrossen. Het is goed zo. Bewijsdrang heb ik ook niet meer. Wat ik net zei vind ik veel belangrijker; genieten van m'n werk, de jongens die bij me rondlopen en m'n meisje.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Don Lawrence, Martin Lodewijk.

Wie zijn dat? Dat zijn hele goeie striptekenaars. Als ik hun boeken lees dan denk ik bij mezelf: wat gaat er in die mensen om. Daar zou ik graag eens tijdens een etentje over praten.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Zal je echt aan hun moeten vragen.

Lijfspreuk: Geniet meer. En zonder inzet lukt niets. Ik heb het ook niet onder mijn kussen gevonden.

Wat is uw definitie van geluk? Gezondheid, samen zijn met vrienden, mogen doen wat je leuk vindt, en een mooi glas wijn.

Wat is uw slechtste gewoonte? Snel met een oplossing willen komen, ongeacht het probleem.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Mijn bedrijf

Welk tv-programma wilt u niet missen? Geen enkel programma. Ik zou eerder nog meer programma's niet willen zien. Ik erger me gigantisch aan al die reclames op televisie. 'Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door...' Dat programma wordt helemaal niet mogelijk gemaakt door, het wordt op dat moment onderbroken voor… Er mag wat mij betreft ook best iets meer vuurwerk komen in interviews. Het is al jarenlang hetzelfde kliekje dat elkaar in ere houdt. Voor de show worden er wat vragen gesteld maar elkaar echt het vuur na aan de schenen leggen wordt niet gedaan. Ik vind het echt een schijnvertoning. Onecht, daar hou ik niet van...

Favoriete Netflix/HBO-serie? Shooter

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Als ik het kon: een traumachirurg. Dat lijkt me ook zo'n prachtig, technisch beroep. Waarbij je mensen voor het leven iets mee kan geven. Dat lijkt me prachtig.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Morvan Frankrijk

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Vakanties met zeurende en klagende mensen. Daar kan ik slecht tegen.

Wat was als kind uw droomberoep? Vliegtuigmonteur en stiekem piloot.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? De zomervakanties en voor het eerst in een zweefvliegtuig.

Wie is uw grote voorbeeld? Mijn vader. Vanwege zijn super mensenkennis en humor en voor niemand bang. En zijn goede eigenschap meer te geven dan te nemen.

Wat is uw favoriete muziek? Alles kan, afhankelijk van de stemming.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Dat ik dagelijks van de Veluwe kan genieten. Wat mogen we toch in een ongelooflijk mooie omgeving wonen.

Bent u (bij)gelovig? Bijgeloof niet, en ik geloof in de oprechtheid van eerlijke mensen.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Hapje eten in het Pomphuis en een ijsje bij Puro.

Favoriet eten? Streek- en seizoenseten op het juiste moment, want dan smaakt het het best. Aardbeien smaken gewoon echt het lekkerst als ze in het seizoen uit de volle grond komen in plaats van die aardbeien die nog wit van binnen zijn, zodat de supermarkten ze lang in de winkel kunnen laten liggen. We moeten terug naar de basis van de natuur en niet naar wat we allemaal willen. Ik kan me ook echt druk maken over de 'weggooimentaliteit'. Vlees weggooien bijvoorbeeld. Er is een beest dood gegaan voor ons vlees. Dat gooi je niet weg. En in de winter zijn er geen asperges. Punt. Sorry, maar ik kan me echt druk maken over het feit dat we alles maar willen en grote ketens er ten koste van hardwerkende ondernemers voor zorgen dat het er, ook nog eens zo goedkoop mogelijk, komt.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? De verkeersregelaars die op drukke grote kruispunten oefenen met hulp van politie.

Wat zou u doen met een miljoen? Zorgen dat er niet meer wordt gekapt in Sysselt en het Horabos. En dan blijft er nog echt wel iets over voor schoolzwemmen voor alle lagere scholen in Ede.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Mijn vrouw.

Slotvraag: Aan wie wilt u het stokje overdragen en waarom? Aan Roos Tetelepta. Een ontzettend lieve vrouw, die verschrikkelijk hard werkt en heel veel over heeft voor een ander.