• Archief BDU Media

Woonstede bouwt zeventien sociale huurwoningen aan de Stakenberg

EDE Woningcorporatie Woonstede gaat zeventien huurwoningen bouwen aan de Stakenberg vlakbij winkelcentrum Parkweide in Ede. Dit past binnen het plan voor het toevoegen van totaal vierhonderd betaalbare huurwoningen voor mensen met een laag inkomen in Ede. De gemeente Ede verkoopt grond aan Woonstede om de woningen te realiseren. Binnenkort vindt over het plan een inloopbijeenkomst plaats.

De kavel was in eerste instantie bedoeld voor de bouw van een kinderdagverblijf. Deze is nu samengevoegd bij het medisch centrum dat op dit moment wordt gerealiseerd. Hierdoor was er een nieuwe invulling nodig voor de kavel aan de Stakenburg. Deze is gevonden in vorm van de bouw van huurappartementen.

Woningcorporatie Woonstede heeft een plan gemaakt voor de bouw van 17 appartementen van circa zeventig vierkante meter groot. De appartementen zijn geschikt voor alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. Om de woningen te kunnen bouwen is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De bouw start naar verwachting eind 2017. De oplevering staat gepland voor eind 2018.