• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Woonhuis gespaard bij grote brand Harnsesteeg Bennekom

BENNEKOM Op de Harnsesteeg in het buitengebied van Bennekom heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed. Een grote schuur met hooi en een tractor gingen in vlammen op. De eerste melding kwam bij de brandweer binnen om 0.12 uur. Het sein 'brand meester' werd omstreeks 02.00 uur gegeven. Nablussen zal echter nog enige tijd duren in verband met een flinke hoeveelheid hooi in de schuur.

In eerste instantie betrof het een melding van een brand in een schuurtje. Hierop werd de brandweer van de Stadspoort naar de Harnsesteeg gestuurd. Een halve minuut later werd echter al opgeschaald naar 'middelbrand'. Ongeveer een kwartier daarna werd verder opgeschaald naar 'grote brand'. Dat gebeurde niet alleen om de brand in de schuur te bedwingen, maar ook om te voorkomen dat het naastgelegen woonhuis met rieten kap vlam zou vatten. Het pand werd nat gehouden. 

GEEN ASBEST Even leek het erop dat platen met asbesthoudend materiaal als dakbedekking op de schuur lagen. Hierop startte de brandweer de zogenaamde 'asbestprocedure' op. Later bleek echter dat de platen niet asbesthoudend waren en dat dus ook geen asbest is vrijgekomen bij de brand.

Naast de schuur stond een stukje verderop een tractor in brand op hetzelfde perceel.  Of die tractor de oorzaak van de brand in de schuur is geweest, is op dit moment nog onbekend.