• Robert Vos

Woningbouw urgent: 'In Otterlo weer luiers aan de waslijn'

OTTERLO De urgentie en de ambitie om woningbouw en een multifunctioneel dorpshuis in Otterlo te realiseren, is bij de gemeente Ede onverminderd hoog. Dat antwoordde wethouder Peter de Pater donderdagavond tijdens de gemeenteraad op vragen van Gabrielle Hazeleger (GemeenteBelangen), die zij ook namens de fractie van de SGP stelde.

Jan de Boer

Hazeleger is bedroefd dat de plannen voor nieuwbouw en een multifunctioneel dorpshuis in Otterlo op de lange baan zijn geschoven. ,,Qua woningbouw in Otterlo zit alles op slot. Woningbouw is juist datgene waar Otterlo al jaren op wacht. Dat is nodig om de verenigingen en de school bloeiend te houden. En om het dorp niet nog meer te laten vergrijzen. In Otterlo moeten weer luiers aan de waslijn hangen."

ALTERNATIEVE LOCATIES In afwachting van een uitspraak van het Europees Hof gaat Ede op zoek naar alternatieve locaties, antwoordde De Pater ook. ,,Dat is al opgepakt. We moeten op korte termijn zoeken naar alternatieven, waarbij de verkeersbewegingen en depositie van stikstof beperkt blijven. Dat is geen gemakkelijke opgave. Omdat de nieuwbouw van het dorpshuis voorlopig uitblijft, komt er voorlopig ook geen nieuwe plek voor bewegingsonderwijs. Uit oogpunt van veiligheid en volksgezondheid worden er diverse onderzoeken uitgevoerd. We bekijken de maatregelen die nodig zijn om de gymzaal nog een paar jaar te kunnen gebruiken. Daarover gaan we in gesprek met eigenaar SERO."