• Foto: Freek Wolff/BDU

Wijk Rietkampen drie weken lastig bereikbaar door aanleg rotonde

EDE De wijk Rietkampen is in maart drie weken alleen bereikbaar via de Willy Brandtlaan. Van 7 tot en met 26 maart wordt de T-splitsing bij de spoedeisende hulp (Laan der Verenigde Naties/Van Steenbergenweg) vervangen door een rotonde. De gemeente doet dit om de verkeersveiligheid te vergroten en het ambulanceverkeer beter te laten doorstromen. De spoedeisende hulp, huisartsenpost, tandartspost, dienstapotheek en de wijk Rietkampen zijn door de werkzaamheden bijna drie weken lastiger te bereiken.

Om de werkzaamheden zo snel te kunnen uit voeren, wordt de T-splitsing Laan der Verenigde Naties/Van Steenbergenweg volledig afgesloten. Het verkeer van en naar de Rietkampen verloopt via de Willy Brandtlaan. De spoedeisende hulp, huisartsenpost, tandartspost en dienstapotheek zijn bereikbaar via het ziekenhuisterrein. De aannemer maakt hiervoor een omleiding met gele borden.

Buslijn 1 vervalt en buslijn 2 volgt de route tot de rotonde Dr. Den Uylpark. Daar keert de bus en rijdt terug naar de Willy Brandtlaan om de busroute te vervolgen.