• Ted Walker

'Wie naar morgen verlangt, gooit vandaag weg'

EDE Deborah Borgmeijer is verpleegkundige, partner van Bas, moeder van Bryan en Lynn en baasje van Buddy. Ze zou wel eens stiekem willen horen wat mensen echt over haar denken. Tekenfilmeend Alfred Jodocus Kwak infecteerde haar met het 'Aruba-virus'. ,,Het beeld dat ik in de tekenfilm zag, wil ik ook in het echt zien.''

 

Ted Walker

 

Leeftijd: 33 jaar.

Woonplaats:  Ede.

Burgerlijke staat:  Geregistreerd partnerschap met Bas. Samen hebben we twee kids; Bryan van 9 en Lynn van 8 jaar.

Heb je bewust gekozen voor een geregistreerd partnerschap? Ja. Die keuze heeft twee redenen. Mijn man vindt dat ik op de knieën moet en ik denk daar net iets anders over. Daarnaast vind ik dat een eventuele trouwdag echt een sprookjesdag moet zijn. En dat kost erg veel geld. Dus laat ik het zo zeggen; als we ooit de jackpot winnen en hij gaat op zijn knieën, dan gaan we trouwen.

Beroep: Verpleegkundige. Sinds december werk ik op de afdeling ouderengeneeskunde in ziekenhuis Gelderse Vallei.

 

Vrijwilligerswerk: Heb ik zeer veel bewondering voor. Ik heb een aantal maanden in het hospice in Bennekom nauw samengewerkt met vrijwilligers. Zonder hun hulp zou een hospice niet zijn wat het nu is.

 

Een bijzonder antwoord. Je vertelt niet wat voor vrijwilligerswerk je zelf doet. Dat klopt. Ik zag dat deze vraag ook anders te interpreteren was en wilde graag van de gelegenheid gebruik maken om dit zo te benoemen.

 

Hobby´s: Uit eten, dagje sauna, (gezins)uitjes, musicals, mijn enthousiasme over de producten van Young Living delen, sporten bij Personal Fitness Nederland in Ede.  

 

Hoeveel uur besteed je per dag aan sociale media? Te veel.

Drie belangrijkste apps op telefoon? Agenda, ING bankieren, Facebook.

Prettigste moment van de dag? Het eerste bakkie koffie.

Wat zou je graag doen, maar heb je nog nooit gedaan? Stedentrips maken naar mooie, indrukwekkende en veelzijdige plekken in de wereld.

 

Met welke beroemdheid zou je een keer uit eten willen gaan? Actrice en schrijfster Isa Hoes.

 

Waarom Isa Hoes? Ik bewonder haar kracht. De wijze waarop ze met de depressiviteit van haar man Antonie Kamerling omging. En hoe ze is doorgegaan na zijn overlijden, een heftig moment in haar leven.

 

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over je zeggen?

Toevallig heb ik bij het behalen van mijn diploma verpleegkunde een schilderijtje gekregen met woorden die bij mijn klasgenoten opkwamen als ze aan mij dachten: belangstellend, gezin, betrokken, zeker, precies, mening, extravert, wijntje, moeder, krullen.

Lijfspreuk: Heb ik niet, maar laatst kwam ik een citaat tegen dat mij aansprak: ´Als je naar morgen verlangt, gooi je vandaag weg´. Door het werken met ouderen sta ik regelmatig stil bij het ouder worden met gebreken en ziek worden. Dingen die je nu niet doet of waar je niet bewust van geniet en die je later niet meer kunt door ziekte of ouderdom, kun je niet meer terugdraaien. Het is goed om daar soms eens bij stil te staan.

 

Wat is je definitie van geluk? Beseffen dat je rondloopt met een glimlach op je gezicht of dat je spontaan begint te dansen - in huis wel te verstaan -, omdat je goed in je vel zit.  

 

Wat is je slechtste gewoonte? Uitstelgedrag. 

 

Waar geef je los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? (Gezins)uitjes, dingen voor in huis en Young Living-producten (essentiële olien).

 

Welk tv-programma wil je niet missen? Over mijn lijk.

 

Zou wel eens een dag willen ruilen met?

Een vlieg, om eens heerlijk ongemerkt overal mee te kunnen gluren. En dan maar hopen dat ik niet plat wordt gemept. 

 

Meegluren? Ja (lachend), ik ben stiekem toch wel heel erg nieuwsgierig. En soms op zoek naar bevestiging. Dan zou het heel makkelijk zijn als je rechtstreeks zou kunnen horen wat mensen van je denken bijvoorbeeld.

 

Wat was tot nu toe je leukste vakantie? Elk jaar zon, zee en strand met mijn gezin is weer genieten!

Wat was als kind je droomberoep? Kraamverzorgster.

 

Wie is je grote voorbeeld? Heb ik niet. Ik ben ervan overtuigd dat je wordt wie je wilt worden en daarin uniek bent. Natuurlijk zijn er personen die je inspireren, maar daar haal je uit wat jij nodig hebt om te ontwikkelen, niet om te kopiëren.

Wat is je favoriete muziek? Heel divers; van jaren '80/´90 en top-40 tot hardstyle en zelfs K3. 

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van je weten? Dat mijn eeuwige strijd met de kilo's veroorzaakt wordt door een eetstoornis die ik in mijn jeugd heb opgelopen.

Wil je daar iets meer over kwijt? Ik ben door een heftig emotionele ervaring in mijn jeugd een stuk van mezelf kwijtgeraakt. Dat ben ik gaan opvullen met eten. Nu ik die ervaring verwerkt heb, wil ik dat graag weer afleren. Ik wil me niet afhankelijk voelen en ben het 'jojo- effect' ook beu.

Ben je (bij)gelovig? Nee.

Waar kunnen ze je voor wakker maken? Ik hecht veel waarde aan mijn nachtrust, dus liever nergens voor.

Favoriet eten? Griekse kofta.

 

Als jij het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou je dan als eerste veranderen?

Meer parkeergelegenheid in de wijk Kernhem.

 

Wat zou je doen met een miljoen? Ons huis helemaal naar wens laten opknappen en op vakantie naar Aruba. 

Waarom Aruba? Ehm, ik heb ooit een aflevering van de tekenfilmserie met Alfred Jodocus Kwak gezien en daarin waren ze op Aruba. Het beeld wat ik toen zag, wil ik ook in het echt zien.

 

Wat neem je in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Mijn tandenborstel.

 

Slotvraag: Aan wie wil je het stokje overdragen en waarom? 

Cees Derks; de oom van mijn man. Een eerlijke levensgenieter met veel levenservaring en humor, die geen blad voor zijn mond neemt. Zeker een mooie persoon voor deze rubriek.