• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Weinig stormschade na harde wind in Ede

EDE De harde wind die van zaterdag op zondag over het land waaide heeft in de gemeente Ede voor weinig schade gezorgd. ,,Ik hoorde de wind rond het huis gisteren en verwachtte dat we het druk zouden krijgen'', zegt een brandweerman na een klusje op de Valkestein in Ede.

Ted Walker

TOUWTREKKEN De brandweer kwam, zover bekend, vier keer in actie. Een keer in Wekerom en Lunteren en tweemaal in Ede. Een dikke tak aan de Valkestein in Ede hield de mannen zondagochtend flink bezig. Het ding leek redelijk los te zitten, maar een flink robbertje touwtrekken bood geen soelaas. ‘Dan maar de ‘HV’ erbij’, was het devies. Voor de mannen van het hulpverleningsvoertuig van Ede Centrum was het klusje een fluitje van een cent. Even een paar trekbanden rond de tak en aan de lier bevestigen, en het klusje werd met twee vingers in de neus geklaard.

VOORSPELLINGEN Vanuit het KNMI zijn er voor de rest van vandaag geen waarschuwingen uitgegeven. 'De wind is zuidoost en matig. Boven het noorden wordt de wind in de ochtend zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. Van het zuiden uit draait de wind naar een westelijke richting en neemt tijdelijk toe naar vrij krachtig. In de loop van de middag neemt de wind weer af naar 'matig', aldus het KNMI op haar website.