• Ted Walker

'We willen mensen blij maken'

EDE Een dansje doen op straat om mensen blij te maken. Dat was de bedoeling van een groepje jongens van tienerclub Bulb. Zij deden de dansjes vrijdagavond op de Hofbeeklaan, telkens als er een auto langs reed. Lachende gezichten in menig auto was het gevolg.

Senne Möller (12) en Elliot Riekerk (13) waren onderdeel van het groepje van ongeveer 15 jongens. ,,We doen op straat de dansjes uit het gamespel Fortnite. Dat is een populair spel onder jongeren. Als je aan het eind gewonnen hebt, dan kun je met je actiefiguur een dansje doen'', vertelt Senne Möller. ,,En nu liepen we hier, en we waren blij en toen dachten we; we gaan andere mensen ook blij maken'', vult Elliot Riekerk aan. 

Bij de vraag zij hun doel bereikt hebben gaan de twee glimmen. ,,Ja echt wel. We krijgen duimen omhoog, mensen lachen, er zijn mensen gestopt om te zeggen dat ze het leuk vonden en er stopte zelfs iemand die een muziekje opzette en ons filmde. Leuk toch. We hebben eigenlijk de lente in ons hoofd en gunnen anderen ook een blij gevoel'', besluiten de tieners.