• Albert Willemsen

Waardecheque van Ede Doet voor duizenden Edenaren

EDE Dertigduizend inwoners van de gemeente Ede krijgen op 15 maart een waardecheque van 7,50 euro in hun brievenbus van Ede Doet. Met de waardecheques kunnen inwoners initiatieven financieren. Op deze manier worden wensen en behoeften vervuld, met (het financieren van) de initiatieven dragen zij bij aan het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk.

Ede Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Ede. Via de site EdeDoet.nl kunnen bewoners een initiatief aanmelden. Andere inwoners kunnen hun waardecheque dan aan het initiatief doneren. Als een initiatiefnemer voldoende cheques heeft verzameld, dan wordt het initiatief daadwerkelijk gerealiseerd. Ede Doet is erg succesvol. Bewoners hebben inmiddels meer dan tachtig initiatieven aangemeld en daarvan zijn ruim veertig gerealiseerd.

DRIE KEER Drie keer per jaar ontvangen bewoners van Ede een cheque ter waarde van 7,50 euro. Op de website van Ede Doet kan je samen met je buurtgenoten sparen voor initiatieven die jouw straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken. Bijvoorbeeld voor een leuke sportmiddag met de kinderen uit de buurt of om je straat op te fleuren met nieuwe planten en bloemen.

De gemeente Ede wil haar bewoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefbaarheid in de buurten. Via Ede Doet kan je eenvoudig en snel zelf een bijdrage leveren. Heb je een leuk idee? Verzamel dan zo veel mogelijk medestanders en cheques. Hoe meer mensen, hoe meer cheques, hoe grotere en leukere initiatieven je kan organiseren. Ook kun je via EdeDoet.nl vrijwilligers werven en middelen verzamelen om het initiatief uit te voeren.

BUURTEN De volgende buurten en wijken deden al mee aan Ede Doet: Veldhuizen (de Beken en de Velden), Oud Ede-Zuid, Ede-Centrum, Ederveen en De Klomp. Vanaf maart 2017 komen daar de volgende wijken en dorpen bij: Veldhuizen (de Burgen en de Horsten), heel Ede-Zuid, Ede-West en Lunteren.