• Theo Beumer

VVP onderuit in tweede duel degradatiepoule

EDE De volleyballers van VVP uit Ede hebben zondag in Zaanstad het tweede duel uit de degradatiepoule verloren. Dat ging nipt en in een spannend duel: 3-2.

Beide ploegen willen geen laatste worden in de poule van drie team, dat betekent degradatie uit de eredivsie volleybal. Vorige week pakte VVP een belangrijke thuiszege op Inter Rijswijk (3-1) en ook in Zaanstad kwam VVP aardig voor de dag. De eerste set werd met 25-21 verloren, maar het tweede bedrijf ging met 24-26 naar de bezoekers.

Daarna nam Zaanstad weer de leiding door de derde set te winnen met 25-22. VVP maakte daarna via 23-25 gelijk, waardoor een vijfde en beslissende set noodzakelijk was. Daarin trokken de Edenaren met 15-13 net aan het kortste eind.

GEVARENZONE VVP blijft door de nederlaag in de gevarenzone. In de degradatiepoule spelen drie ploegen elk tweemaal tegen elkaar. Na vier wedstrijden zijn de nummer 1 en 2 in de poule veilig, de nummer drie degradeert. Zaanstad staat met een wedstrijd en vier punten bovenaan, gevolgd door VVP met twee wedstrijden en vier punten. Inter Rijswijk staat voorlopig laatste met een punt uit een wedstrijd.