• Freek Wolff

Vulling 'gat' Lunters winkelcentrum

LUNTEREN Het lijkt erop dat de nieuwbouw voor de supermarkt Albert Heijn in Lunteren dit voorjaar gaat plaatsvinden. Daarmee wordt het 'gapende gat' aan de Dorpsstraat na bijna twee jaar gevuld.

Freek Wolff 

 

In het dorp gingen de laatste maanden geruchten dat AH de tijdelijke vestiging aan de Klomperweg erg goed zou bevallen, mede vanwege het goedkope kostenplaatje op die plek. Na een heroverweging zou er weleens een streep kunnen gaan door de nieuwbouw aan de Dorpsstraat. Niets is minder waar, want eigenaar Gelderse Have Groep uit Didam is wel degelijk van plan zich te vestigen in het dorpshart. ,,We mogen niet eens blijven op de tijdelijke plek", licht directeur Gerald ten Have toe.

ASBEST ,,Het heeft allemaal wel iets langer duurt dan we hadden gehoopt. De sloop was niet het moeilijkste, al kwamen we op veel plekken wel asbest tegen, wat we niet hadden voorzien. Maar de vertraging heeft vooral te maken met verplichting tot archeologisch onderzoek en de kwaliteit van de grond vanwege de olietanks die daar lagen."

Bovendien wil de eigenaar graag een parkeergarage realiseren onder het pand. ,,De plannen zijn daardoor dus iets gewijzigd. Hiervoor hebben we de formele goedkeuring nodig van de gemeente en dat kost iets meer tijd. Die verwachten we de komende weken toch wel te ontvangen, want de gemeente staat positief ten aanzien van dit plan. En dan kunnen we verder."

VOORJAAR Realisatie van meer parkeerplekken heeft ook te maken met de woningen die boven de supermarkt gebouwd zullen worden.

,,Dat kun je maar op één manier doen en dat is de grond in. De middenstandsvereniging in Lunteren is hier ook positief over. We weten dat onze klanten het enorm waarderen als ze goed en dichtbij kunnen parkeren, zodat ze gemakkelijk grotere inkopen kunnen doen, zoals kratjes bier."

Waar de ingang van de ondergrondse parkeergarage precies zal komen, weet Ten Have nog niet.

Dit zal in elk geval aan de achterkant zijn aan het bestaande Wilbrinkplein, omdat auto's aan de voorzijde in de Dorpsstraat niet mogen komen. ,,We hopen dit voorjaar met de nieuwbouw te beginnen."