• ..

Voorlopig geen snel internet buitengebied

EDE Het gebied Bennekom, De Kraats en Nergena is voor de realisatie van snel internet niet opgenomen in de eerstvolgende tranche 3 in 2018. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op raadsvragen van raadslid Herko van Beek (ChristenUnie). ,,Wij hebben als college onze teleurstelling hierover uitgesproken naar het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF)."

De verwachting is dat in het voorjaar van 2018 meer informatie bekend wordt over de gebieden in tranche 4. CIF heeft volgens het college voor het gebied Bennekom/De Kraats/Nergena nog geen aanbieding gedaan voor snel internet en het starten van de vraagbundeling. ,,Wel heeft CIF een intentie gepubliceerd om het gehele FoodValley-gebied verglaasd te hebben voor het eind van 2020. Daarnaast heeft CIF de strategie uitgesproken om vanuit bestaande gebieden uit te breiden."

Uitbreiding vanuit het gebied van onder andere Lunteren naar het zuiden behoort daarmee tot de mogelijkheden. ,,CIF heeft aangegeven dat het de potentie onderzoekt van het gebied Bennekom/De Kraats/Nergena/Rhenen/Wageningen en bekijkt of het in een volgende tranche meegenomen kan worden."

Samenwerking met de buurgemeenten, Wageningen, Rhenen en wellicht Renkum, maakt het gebied tot een geheel met voldoende mogelijke aansluitingen. ,,Binnen het project Breedband Buitengebied hebben de gemeenten Wageningen en Ede de afgelopen jaren samen opgetrokken en veel informatie gedeeld. Belangrijk voor dit moment is dat Ede een convenant met CIF heeft en in Wageningen het convenant door het college is vastgesteld."