• De politie doet onderzoek bij een pand aan de Veenderweg, in verband met de zaak van de dode vrouw op de Agnietendaal in Ede.

    Roland Heitink

Voorarrest verdachte 'zaak Agnietendaal' met twee weken verlengd

EDE De twintigjarige man uit Ede die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 19-jarige vrouw in Ede, blijft voorlopig nog vastzitten. De Rechtbank Gelderland meldt dat de verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het voorarrest is met veertien dagen verlengd.

Op dinsdagavond kreeg de politie een melding dat een vrouw in een huis aan de Agnietendaal in Ede zwaargewond was geraakt. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden de vrouw niet meer redden. Ze overleed ter plaatse. De politie startte meteen met een groot onderzoek en gaat uit van een misdrijf.

In het grootschalige onderzoek naar de dood van de hield de politie vervolgens woensdagochtend een verdachte aan. Daarop werd er uitgebreid onderzoek gedaan in een pand aan de Veenderweg. Woensdagavond kwam zelfs de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse omdat er sprake zou zijn van een explosieve stof in de woning. Dit bleek echter niet het geval.