• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Voetganger (21) gewond door aanrijding met vrachtwagen

EDE Een 21-jarige voetganger is vrijdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen, op de Galvanistraat in Ede. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Max Planckstraat. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en de bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden vanwege het onderzoek zoals gebruikelijk is na een degelijk ongeval. 

Twee ambulances en de brandweer waren ter plaatse. Gezien de aard van de melding werd er direct hoog ingezet. In verband met een mogelijke beknelling werd de brandweer aangestuurd. Ook de lifeliner 3, de traumahelikopter uit Volkel, werd ter plaatse gestuurd, maar die werd even later afbesteld. De brandweer hoefde geen grote inzet te plegen toen bleek dat er geen sprake was van beknelling. Zij schermde het slachtoffer wel af tegen weer, wind en omstanders. De verkeersspecialisten van de dienst verkeersongevallen analyse van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarbij worden zij geholpen door beeldmateriaal dat werd vastgelegd door camera's rondom de plek van het ongeval.

Als gevolg van het ongeluk stond in omliggende straten, zoals de Niels Bohrstraat, het verkeer vast. Handhavers van de gemeente Ede dirigeerde het verkeer om het ongeval heen.