• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Vijftien bedrijven nog dicht na asbestbrand

EDE De openbare wegen rondom het bedrijf aan de Fultonstraat waar zondagochtend asbest vrijkwam na de brand, zijn weer vrij. De gemeente heeft de wegen gereinigd. Vijftien bedrijven zijn echter nog wel afgesloten. Daar zal maandagmiddag gestart worden met de reiniging.

Zij doen dit in overleg met Omgevingsdienst De Vallei. Op het moment dat een gespecialiseerd bedrijf een locatie heeft schoongemaakt zal de Omgevingsdienst de locatie 'schoon verklaren.'

Burgemeester René Verhulst: ,,Het is natuurlijk een uiterst vervelende situatie voor iedereen. Bewoners en bedrijven worden geconfronteerd met onverwachte schoonmaakactiviteiten door de asbest. Dat is een behoorlijke last en ook je bedrijf ligt voorlopig stil. Dat grijpt echt diep in. Ik snap dat. Ik ben blij dat het gebied weer toegankelijk is, maar er moet nu zo snel mogelijk worden ingezet op de schoonmaak van de rest van het gebied."

De plek van de brand wordt nog natgehouden. Dit is preventief en zal nog een paar dagen duren. De terreinen van de bewoners in het gebied moeten ook gereinigd worden. Eigenaren zijn hiervoor volgens de gemeente, in overleg met hun verzekering, zelf verantwoordelijk.

BIJEENKOMST Om de betrokken bedrijven op een goede manier te woord te staan en hun vragen te kunnen beantwoorden organiseren de gemeente dinsdagochtend een bijeenkomst. Burgemeester René Verhulst: ,,Wij snappen dat het een grote last voor de bedrijven is dat zij op Tweede Pinksterdag niet open kunnen. Daarnaast worden zij geconfronteerd met onverwachte werkzaamheden. Dat levert vragen op en die willen wij zo goed mogelijk beantwoorden".

De burgemeester zal maandagmiddag weer in het gebied aanwezig zijn.

HENNEPKWEKERIJ De brand ontstond zondagochtend even voor 08.30 uur, rond 09.20 uur was het vuur onder controle. De schade aan het bedrijf is enorm, gewonden zijn er niet gevallen. In het getroffen bedrijfspand werd later een hennepkwekerij aangetroffen.