• Roland Heitink
  • Roland Heitink
  • Roland Heitink

Vijf mannen opgepakt na vondst hennepplantage Hertzstraat

EDE In een bedrijfspand aan de Hertzstraat in Ede heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een grote hennepplantage aangetroffen. De ontdekking leidde tot de arrestatie van vijf mannen, die verdacht worden van betrokkenheid bij hennepteelt. De plantage was oogstrijp en het betrof enkele duizenden planten. De plantage is dinsdag overdag ontruimd.

Omstreeks 01.30 uur werden bewoners van de omgeving Max Planckstraat opgeschrikt door knallen alsof er ruiten sneuvelden. Agenten gingen op onderzoek uit en zagen bij een bedrijfspand op de nabijgelegen Hertzstraat enkele auto's met hoge snelheid wegrijden. Twee wagens wisten te ontkomen. Een derde auto kon na een korte achtervolging op de A12 ter hoogte van Bennekom tot staan worden gebracht. Beide inzittenden, twee Arnhemmers van 53 en 54 jaar, werden aangehouden.

In het bedrijfspand ontdekten agenten een hennepkwekerij en nog drie personen: een 29-jarige Hagenaar en twee Polen van 27 en 37 jaar. Alle arrestanten zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. Los van de hennepteelt onderzoekt de politie wat er zich nog meer heeft afgespeeld in het gebouw.