• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Verkeersregelaar gewond bij aanrijding door auto (update)

BENNEKOM Op de Edeseweg in Bennekom, ter hoogte van Kaasboerderij Hoekelum, zijn donderdagmiddag drie mensen gewond geraakt, onder wie een 19-jarige verkeersregelaar uit Barneveld. Volgens omstanders reed de personenauto het meisje zonder te remmen aan. Een 72-jarige automobilist uit de gemeente Ede is aangehouden. Van enige opzet is vooralsnog niet gebleken.

 

Vlakbij het ongeval vond het Concours Hippique Bennekom plaats. De verkeersregelaar hield het verkeer op de Edeseweg tegen om auto's die van het terrein afkwamen ertussen te laten. Een auto van het merk Toyota, komende uit de richting van Ede, heeft het meisje mogelijk niet gezien en is, pas nadat hij haar geraakt had, gaan remmen. Daarna is de Toyota tegen een Volkswagen gebotst die van het terrein afkwam. De Volkswagen is hierna het fietspad opgereden en heeft daarbij een lichtmast geraakt. De inzittenden van de Volkswagen, een man en een vrouw van beiden 76 jaar uit Bennekom, zijn met hulp van de brandweer uit de auto gehaald.

AFGELEID De automobilist bleek niet onder invloed van alcohol. Ook van opzet lijkt tot dusver geen sprake, de man had verklaard even afgeleid te zijn geweest. De politie doet nog wel nader onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

 

Twee ambulances en de brandweer kwamen ter plaatse. Het meisje en de inzittenden van de Volkswagen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Verkeersongevallendienst is ter plaatste gekomen en onderzocht het ongeval. De weg is volledig afgesloten. Een politiehelikopter was toevallig in de buurt en maakte foto's van bovenaf.