• De controle van het VHT en de Marechaussee op de Einsteinstraat in Ede

    Ted Walker
  • Ted Walker

Verkeerscontrole politie en marechaussee (update)

EDE Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie en de Koninklijke Marechaussee hielden vrijdagavond gezamenlijk een controle. Op het terrein van een bedrijf aan de Einsteinstraat waren een aantal zogenoemde 'controlestraten' ingericht. Op de Keesomstraat, ter hoogte van de Peugeot garage, controleerde een medewerker van de marechaussee met een lasergun de snelheid van het naderende verkeer. Deze medewerker richtte zich op verkeer dat uit de richting van de wijk Veldhuizen kwam. Van alle passanten reden zes bestuurders te hard. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. 

 

Naast de hardrijders hielden de controleurs een voertuig staande waarvan de uitlaat niet gasdicht was. Ook bleek na een ademtest dat een bestuurder te veel alcohol had genuttigd en werd er een man staande gehouden die nog een geldbedrag moest betalen. De man kon het openstaande bedrag van 207 euro ter plaatse voldoen en voorkwam hiermee dat hij werd aangehouden.

 

APELDOORNSEWEG In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een controle op de Apeldoornseweg in Ede. Tijdens die controle werd er 204 keer een ademtest afgenomen. Naar aanleiding van die controle werd er twee keer proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Hij reed onder invloed van alcohol en drugs. Uit een ademanalyse bleek dat de man bijna vijf keer te veel alcohol, 975 ugl, had genuttigd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tijdens deze controle werd er ook eenmaal een bekeuring uitgeschreven voor het ontbreken van verlichting op een fiets.

 

DELENSEWEG Ook op de Delenseweg werd in het weekend op snelheid gecontroleerd. Het VHT schreef daar 20 bekeuringen uit.