• Roland Heitink

Verdachte van moord Agnietendaal voor persoonlijkheidsonderzoek naar jeugdinrichting

EDE (APA) De rechtszaak tegen de 21-jarige Edenaar, die wordt verdacht van moord of doodslag op Willianne van Stempvoort uit Ede, is op 16 augustus. De man is voor een persoonlijkheidsonderzoek voor anderhalve maand naar de justitiële jeugdinrichting Teylingereind in Sassenheim geweest. De psychologische en psychiatrische rapportages worden nu geschreven. De verdachte verblijft tot de zitting in voorarrest in de jeugdgevangenis de Hunnerberg in Nijmegen.

Dat werd woensdagmiddag duidelijk tijdens een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Arnhem. De rapportage moet duidelijk maken in hoeverre de 21-jarige toerekeningsvatbaar en of hij moet worden berecht volgens het jeugdrecht of het volwassenenrecht. De vader, moeder en zus van Willianne van Stempvoort hebben aangegeven alledrie gebruik te willen maken van het spreekrecht tijdens de rechtszaak op 16 augustus.

Het 19-jarige slachtoffer werd op 8 november gevonden door haar moeder in haar woning aan de Agnietendaal in Ede. Zij is door geweld om het leven gebracht. Volgens officier van justitie mr. Aidan van Veen heeft verdachte haar mogelijk met een touwtje gewurgd en op het hoofd geslagen met een takkenschaar. Over het motief is nog niks bekend. In het huis van de Edenaar is een enorme hoeveelheid wapens in beslag genomen. De 21-jarige toonde zijn verzameling dolken, messen, bespijkerde knuppels, bijlen en geweren ook op social media als Instagram, soms vergezeld van duistere teksten.