• Vincent Jannink

Veel nieuwe sociale huurwoningen in Ede

EDE Op verschillende plekken in Ede worden betaalbare sociale huurwoningen gebouwd. Woonstede bouwt 27 huurwoningen op de hoek Veenderweg -Ganzeweide. En 45 woningen tussen de Verlengde Blokkenweg en Zanderijweg.

De plannen passen binnen het plan voor het toevoegen van totaal 400 betaalbare huurwoningen voor mensen met een laag inkomen in Ede. Er is volgens wethouder Marije Eleveld grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. ,,Steeds meer starters, statushouders en gezinnen moeten lang op een woning wachten. Door meer woningen te bouwen wordt deze wachttijd minder."

,,MOOIE ONTWIKKELING" Woonstede bouwt met het woningbouwproject 'Park De Blokken' 45 betaalbare huurwoningen tussen de Verlengde Blokkenweg en Zanderijweg. ,,Dat is een mooie ontwikkeling," vindt wethouder Johan Weijland. Woningcorporatie Woonstede heeft een plan gemaakt voor de bouw van 27 huurwoningen op de plek vroeger de Ericahorst was. Langs de Veenderweg en de Ganzeweide komen 13 woningen van twee bouwlagen en een kap. Op de Valklaan bouwt Woonstede een gebouw met zeven benedenwoningen en zeven bovenwoningen. Deze studio's zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens.

KANTOORPANDEN De gemeente Ede werkt verder samen met ontwikkelaars aan het ombouwen van leegstaande (kantoor)panden naar betaalbare huurwoningen. Frank van Woerden B.V. gaat het leegstaande pand aan Zuidplein 6-10 ombouwen naar 25 appartementen geschikt voor 1- of 2- persoonshuishoudens. Als alles volgens planning verloopt start de verbouwing in het eerste kwartaal van 2017. Woonstede gaat waarschijnlijk de appartementen verhuren en beheren.

Brouwerstaete B.V. gaat het leegstaande pand aan de Rubensstraat 145 (het voormalige BDO-pand) ombouwen naar 53 sociale huurwoningen. In het pand aan de Rubensstraat komen 44 appartementen en 9 studio's. Allemaal geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens. Als alles volgens planning verloopt start de verbouwing van dit pand in het eerste kwartaal van 2017.