• Miss Jack Art Composer

Vader en dochter blij verrast door Marco Borsato

EDE Samen met haar vader zal Dewi volgende week woensdag voor groot publiek een lied van Bruno Mars laten horen. In het live televisieprogramma Jij&Ik is zij samen met haar vader Elisa Krijgsman één van de acht duo's in een avond waarbij de band tussen ouder en kind centraal staat. 

Jeroen van der Veer

Tijdens de show op NPO1 gaan vader en dochter de muzikale strijd aan met zeven andere koppels. Jij&Ik is een speciale tv-avond, waarin War Child aandacht vraagt voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen. De presentatie is in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, laatstgenoemde wist het gezin uit Ede te verrassen.

GEEN LAMPJE BRANDEN Op een vroege morgen stond Marco Borsato opeens voor de deur, maar toen ging er bij Elisa Krijgsman nog geen lampje branden. ,,Een maand daarvoor hadden Dewi en ik een liedje ingestuurd, die al flink wat views had op YouTube. We wisten wel dat we een kans gingen maken, maar het was rond half negen in de ochtend. Ik was nog half slaperig, toen Borsato opeens in Ede was. Daarna kwam het besef en dan realiseer je je hoe gaaf het eigenlijk is om mee te mogen doen."

Dochter Dewi was op dat moment al op school en daarom werd besloten om met de filmploeg daarheen te gaan. ,,Klasgenoten herkenden Marco Borsato, maar ik wist even niet wie het was", verontschuldigt de 12-jarige zich min of meer. ,,Terwijl de hele school op het schoolplein werd geroepen, kreeg ik daar een grote sleutel en zei hij mij dat papa en ik mee mochten doen. Alle leerlingen begonnen toen te klappen en sommigen waren misschien ook een beetje jaloers."

JADA Hun nummer werd door Marco Borsato en zijn dochter Jada uitgekozen en volgende week zal het duo uit Ede opnieuw het nummer 'Just the way you are' zingen. ,,Spannend?" herhaalt de 47-jarige Elisa de vraag. ,,Welnee. Ik zing vaker voor grote groepen. Dat is ook mijn beroep en daardoor vind ik het alleen maar heel mooi. Vooral dat het samen met Dewi kan."

Stiekem vindt zijn dochter het spannender, maar ook zij heeft inmiddels al de nodige ervaring. ,,Mijn vader en moeder zijn erg muzikaal en ik zing soms bij optredens met hun mee. Toch zal het straks anders zijn. Woensdag zijn er veel bekende Nederlanders en camera's."

Gesteund door elkaar,  zal het duo hun uiterste best doen om Nederland hun goede zang te laten horen. Vooral het feit dat het met z'n tweeën kan, moet de avond bijzonder maken. ,,Iets samen met je kind doen, is altijd schitterend. Het maakt dan ook niet uit of we ook daadwerkelijk gaan winnen. We willen gewoon van het moment genieten."

Die mening deelt zijn dochter. Door de begeleiding die het inmiddels al heeft gekregen, zal dat ongetwijfeld helemaal goed komen. ,,De organisatie heeft diverse bijeenkomsten geregeld. Hierbij kregen wij tips en trucs", legt Dewi Krijgsman uit. ,,Daarnaast ken ik het liedje al uit mijn hoofd, al hebben we de tekst wel iets veranderd. Hierdoor past het beter bij het thema van de avond. Mijn vader en ik zijn er helemaal klaar voor." De uitzending is woensdag 29 juni om 20.30 uur live te zien bij de EO op NPO 1.