• Monica Sluiseman

Uitreiking 'Meer dan alleen'-vrijwilligersprijzen in Ede

EDE De uitreiking van de 'Meer dan alleen'-vrijwilligersprijzen is op 15 februari in Ede. Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligers projecten en de Vriendenloterij Passieprijs. Minister Hugo de Jonge reikt de prijzen uit. 

De genomineerden in de categorie Landelijk zijn: De Luisterlijn, Fier, Ixta Noa, Openluchttheaters.nl, stichting Thuis in Welzijn en het Vrijwilligersplein (Alzheimer Nederland).

In de categorie Lokaal zijn genomineerd: Avavieren (Westland), Graag gedaan (Heerde), Groenten zonder grenzen (Rotterdam), Kom in mijn tuin (Heemstede), Platform Global Goals (Oss), Stichting Anders (Papendrecht).

Voor de VriendenLoterij Passieprijs komen in aanmerking: Han Brentjes van Roeivereniging Rijnmond uit Rotterdam, Bianca Hasselmann van Praathuis de Roo uit Capelle aan den IJssel, Pip Schevers van Kookproject De Kluis uit de gemeente Meijerijstad, Luc Ross van SBC Son en Breugel uit Son en Breugel, Rene Stouten van Project 'Samen reizen met' uit gemeente Renkum en Fennie Tiemens van De Plu, Handi internetcafé en Graag Gedaan uit gemeente Heerde.

JURY- EN PUBLIEKSPRIJZEN De winnaars ontvangen prijzen variërend van 500 euro tot 5.000 euro. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een vakjury en een door het publiek. Gemeenten speelden een grote rol bij de categorie lokaal. Zij konden drie projecten en een vrijwilliger uit hun gemeente voordragen. Bijna 60 gemeenten hebben projecten aangemeld. De gemeente met het beste vrijwilligersbeleid wint de eervolle vermelding: 'vrijwilligersgemeente van het jaar'.