Tweede album Tim Treffers ook in Japan

EDE De in Ede geboren en getogen singer/songwriter Tim Treffers brengt deze week zijn tweede album uit: 'Carnival in life'. Niet alleen in Nederland maar ook in Japan: daar is de zanger flink aan de weg aan het timmeren en hangt hij levensgroot in de platenzaken. In januari 2018 staat zijn eerste Aziatische tour op de planning.

Tim Treffers tekende afgelopen jaar een platendeal bij het beroemde Japanse P-Vine Records. Hij hangt daar nu levensgroot in de platenzaken (naast artiesten als Phil Collins en Michael Bublé) en de Aziatische zangeres Mimlus Naito Akiko vroeg hem onlangs zelfs nog twee duetten op te nemen voor haar nieuwe album, dat deze maand ook verschijnt. Samen met haar gaat de zanger in januari op tour door een aantal grote steden in het Aziatische land.

Big in Japan dus, terwijl hij in zijn thuisland nog tamelijk onbekend is. Met deze plaat, vol van invloeden uit de pop-, soul-, jazz- en electronische muziek, hoopt de zanger dat daar verandering in komt. Tim zijn vaste recept, het mixen van jong talent en oudgedienden uit de Nederpop, resulteert in een album met bijdragen van onder andere Julya Lo'ko (Cheyenne), Ruud Breuls (Metropole Orkest, WDR Big Band), Eddie Conard (Sting, Chaka Khan) en SaraLee Vos (The Voice of Holland). De nummers werden geschreven en geproduceerd door Eric Van Den Brink (Yoko Ono, David Paton, Herman Brood), Tim Vermeulen en Treffers zelf.

'Carnival of life' van Tim Treffers verschijnt op 18 oktober 2017 op CD en alle online streamingdiensten. Hij tourt dit najaar, als onderdeel van de show 'Invitation to the sound of' langs de Nederlandse poppodia, zoals TivoliVredenburg in Utrecht en Q-Factory in Amsterdam.