• De lasercontrole op de Kastelenlaan

    Ted Walker

Twee aanhoudingen tijdens politiecontroles in Ede

EDE De politie en het verkeershandhavingsteam hielden dinsdag drie controles in Ede. 

Ted Walker

Op de Kastelenlaan in Ede controleerde het verkeershandhavingsteam onder andere op snelheid. De snelheid van het verkeer komende uit te richting van de Jan Th. Tooroplaan werd door middel van een laser vastgesteld. Een motorrijder van de politie controleerde ook bromfietsers. Het aantal bekeuringen dat tijdens deze controle werd uitgeschreven is niet bekend.

GALVANISTRAAT Tijdens een controle op de Galvanistraat in Ede werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en voor het feit dat de rem verlichting van een voertuig niet werkte. Eén persoon werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs, in dit geval wiet.

STATIONSWEG Een controle op de Stationsweg was in eerste instantie gericht op het niet voeren van licht op (brom)fietsen. De actie leverde 36 bekeuringen op voor het niet voeren van licht op een fiets en één bekeuring voor een bromfiets zonder licht. Ook tijdens deze controle een aanhouding. Een bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau omdat hij werd verdacht van het rijden onder invloed van alcohol. Van die verdachte werd bloed afgenomen.