• Wim Mulder
  • Wim Mulder

Torenspits kerk HHG Lunteren nog aan de grond

LUNTEREN De bouw van de nieuwe kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente Lunteren op de hoek van de Westzoom en de Klomperweg vordert gestaag. Hoe het gebouw eruit zal gaan zien is ondertussen al goed zichtbaar. Toch ontbreekt nog een markant onderdeel: de torenspits.

Die wordt op dit moment op de grond opgebouwd. Als dat karwei afgerond is, zal een grote kraan de torenspits op de kerktoren takelen. Ongetwijfeld een spectaculair gezicht.

De plaatsing van de spits heeft als consequentie, dat de ruimte voor de nieuwe luidklokken dan afgesloten wordt. Dus moeten de klokken dan geplaatst zijn in de klokkenstoel. Daar komt ook de luidklok, die in december uit de Bethelkerk aan de Postweg is gehaald. Deze zogenoemde 'Timmerklok' wordt bij de firma Toine Daelmans in Helmond gereed gemaakt voor plaatsing in de toren van de nieuwe kerk.

Niet alleen aan de spits wordt hard gewerkt, want enkele weken geleden zijn vrijwilligers begonnen met de bestratingswerkzaamheden. Ook daarvan zijn de eerste resultaten te zien.