TijdVoorActie uit Ede genomineerd voor landelijke vrijwilligersprijs

EDE Inspiratienetwerk TijdVoorActie uit Ede is genomineerd in de categorie Landelijke vrijwilligersprojecten. Uit ruim 400 inschrijvingen zijn in drie categorieën 18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS maakt op 7 december, internationale vrijwilligersdag, de winnaars bekend.

Pionierende jongeren die in hun eigen woonplaats een hulpnetwerk opzetten voor mensen zonder netwerk. Dat is de formule van TijdVoorActie, een landelijk inspiratienetwerk dat vanuit het christelijk geloof is ontstaan. Inmiddels zijn er twaalf lokale inspiratienetwerken waarbij vijfduizend jongeren als vrijwilliger betrokken zijn. Via TijdVoorActie krijgen zij de kans om in hun eigen omgeving hun droom te realiseren van een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien. De vrijwilligers zijn georganiseerd in zelfstandige lokale vrijwilligersnetwerken. Ze krijgen training en ondersteuning, in samenwerking met bestaande lokale vrijwilligersorganisaties. Daarin schuilt ook de kracht van TijdVoorActie: ze sluiten aan bij wat er lokaal al is.

Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van 500 tot 5.000 euro. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury én een door het publiek dat tot en met 7 december via vrijwilligersprijzen.nl een stem kan uitbrengen op zijn favoriete genomineerde.