• ANP Foto

Thomas van der Vlugt in gesprek met CHE-studenten

EDE Eerstejaars communicatiestudenten organiseren donderdag 27 juni de vijfde J&C Communityday op de Christelijke Hogeschool Ede. Hier komen toekomstige en huidige journalistiek- en communicatiestudenten bij elkaar om samen een 'community' te vormen. Op deze dag geeft Youtuber Thomas van der Vlugt, bekend van StukTV, de studenten een kijkje achter de schermen van nieuwe media. 

Ook gaat hij die dag met hen in gesprek over wat die huidige ontwikkelingen voor het mediavak betekenen.

JONGERE DOELGROEP In 2018 won Van der Vlugt, die meer dan twee miljoen abonnees heeft op het kanaal van StukTV, de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs. Hij bereikt de jongere doelgroep die hij met traditionele media niet kan bereiken. ,,Hij weet precies wat hij moet doen om het publiek van begin tot eind te boeien", aldus de organisatie. 

CREATIEVE WORKSHOPS De eerstejaars communicatiestudenten werken hard aan creatieve workshops die zij die dag verzorgen en hopen de nieuwe studenten alvast mee te nemen in de wereld van communicatie en journalistiek. Tussen de workshops is er een barbecue en aan het einde van de dag sluit de ijskar van Bernardo's uit Ede ook nog aan.