• Valerie Kuypers

Tegenstanders AZC Lunteren op zoek naar notulen dorpsraad

LUNTEREN De initiatiefnemers van de petitie tegen de komst van een AZC in Lunteren, zijn op zoek naar de notulen waarin de toezegging van wethouder Rob Spiegelenberg is vastgelegd. Spiegelenberg zou in zijn functie als wethouder in de jaren negentig een toezegging hebben gedaan dat na sluiting van AZC Goudsberg er geen nieuw AZC meer in Lunteren zou komen. De gemeente heeft in een reactie geantwoord dat aan deze uitspraak geen collegebesluit aan ten grondslag heeft gelegen en dus geen gevolgen heeft voor de huidige ontwikkelingen. De Goudsberg wordt genoemd als een van de mogelijke locaties voor een nieuw AZC in de gemeente Ede.

Onder omwonenden van de Goudsberg is commotie ontstaan. De initiatiefnemers van de website www.azc-lunteren.nl/voortgang nu op zoek naar notulen van de bewuste dorpsraadvergadering waar Spiegelenberg zijn toezegging zou hebben gedaan.

De initiatiefnemers willen weten of er notulen bestaan waarin duidelijk naar voren komt dat de bewuste uitspraak is gedaan. Ook willen ze weten op welke datum dat is gebeurd, en wat precies is toegezegd. Zij vragen betrokkenen contact op te nemen met de werkgroep AZC-Lunteren.

,,De initiatiefnemers van deze website hebben als doel om het overleg met de gemeente, COA en Arcadis op een goed en ordentelijk niveau te hebben en te houden. Aanstootgevende teksten of uitingen zullen niet worden behandeld", schrijven de initiafnemers op www.azc-lunteren.nl/voortgang

Label:

Vluchtelingen