• Fred Kerkkamp

Taptoe Ede gaat niet door

EDE De eerste Taptoe Ede in het vernieuwde Openluchttheater Ede gaat zaterdag niet door. Dat laat organisator Showband Irene weten.

Reden is de overvloedige regen van de afgelopen dagen waardoor de grasmat van het Openluchttheater doordrenkt is en te drassig om te worden gebruikt door marcherende showkorpsen. Een teleurgesteld Irene laat weten dat de Taptoe wordt verplaatst naar zaterdag 24 september.

De grasmat ligt er pas sinds deze week in. Volgens het bericht op facebook was de drainage van het Openluchttheater nog niet op orde, waardoor het overtollige water niet goed kon worden afgevoerd. Ook kan de overkapping van het podium niet worden verwijderd, wat nodig is voor de Taptoe. De bodem is te drassig om de kraanwagen te dragen die nodig is voor het optakelen van het dak.

Er wordt nu met de deelnemende korpsen Jong Sint Sebastianus uit Gendt, Showband Excelsior uit Renkum, Marchingband DVS uit Katwijk en Sint Sebastianus uit Gendt onderhandeld over de verplaatsing naar september. Gekochte kaartjes blijven gewoon geldig. Wie toch zijn kaartje ter waarde van een euro wil inleveren kan hiervoor op een woensdag terecht in gebouw De Kei aan de Peppelensteeg, tussen 20.00 en 22.00 uur.