• Lex van Lieshout ANP XTRA

'Studentengrap' jaagt Bennekommers stuipen op het lijf

BENNEKOM Een groep studenten uit Delft die de voorzitter van een studentenvereniging uit Wageningen wilde 'ontvoeren', heeft omstanders woensdagavond op de Van Balverenweg in Bennekom de stuipen op het lijf gejaagd. Getuigen die de actie gadesloegen, zagen in hun beleving een auto op een groep mensen inrijden. ,,Dit zijn geen grappen!'', reageert een woordvoerder van de politie.

 

Ted Walker

 

Rond 20.45 uur kwamen meerdere telefoontjes binnen op het alarmnummer 112. ,,Daarop is een aantal auto's met spoed naar de Van Balverenweg gereden. De collega's zaten logischerwijs zeer scherp in de auto. Het is de tijd waarin we leven en alles wat er gebeurt in de wereld, waardoor er geen enkele twijfel over de echtheid van deze melding was. Ter plaatse troffen agenten de studenten aan en bleek het dus te gaan om een grap.'' 

  

Een grap waarover de politie en geschrokken omstanders niet konden lachen. Of de actie nog gevolgen gaat hebben voor de betrokken studenten is op dit moment nog niet duidelijk. ,,Dat overwegen we nog. In eerste instantie is er een stevig gesprek met hen gevoerd. Maar het zou kunnen dat wij bijvoorbeeld kosten gaan verhalen op de betrokken personen'', aldus de woordvoerder.