• Statues by Night 2015.

    Freek Wolff

Statues by Night dit jaar wel exclusief in Ede

EDE Het evenement Statues by Night keert dit jaar wel terug in Ede, in tegenstelling tot wat deze krant eerder op vrijdag meldde. Het evenement is zelf exclusief in Ede omdat het wereldkampioenschap, World Living Statues in Arnhem, dit jaar niet wordt gehouden. Dat is vrijdag op een persconferentie in Arhnem bekend gemaakt. Het evenement met levende standbeelden werd in 2014 en vorig jaar in het centrum van Ede gehouden en is altijd aan de vooravond van het World Living Statues in Arnhem. Ook volgend jaar is er een editie gepland, meldt organisator Robin Hagen.

,,De samenwerking met de gemeente Ede is ons de afgelopen twee edities goed bevallen. Ook de bezoekersaantallen zijn goed. We komen dit jaar en volgend jaar dus graag terug. Wanneer de editie dit jaar gehouden wordt weten we nog niet, daar gaan we volgende week over praten met de gemeente'', aldus Hagen.

Living Statuegroep Coulisse uit Ede werd vorig jaar tweede op het officiële wk in Arnhem en was de avond ervoor in Ede te zien (foto).