• Gemeente Ede

Startsein voor bouw huurappartementen in Bennekom

BENNEKOM De bouw van 24 sociale huurappartementen aan de Robert Kochlaan in Bennekom is een stap dichterbij. De gemeente Ede en Woonstede hebben dinsdag hun handtekening onder de overeenkomst gezet.

De woningmarkt van Bennekom heeft behoefte aan kleine sociale huurappartementen. Woonstede en de gemeente Ede hebben hier in het afgelopen jaar afspraken over gemaakt. Op 9 januari 2018 is de procedure gestart om de bouw mogelijk te maken. Rond de zomer wordt het bestemmingsplan vastgesteld en kan de bouw naar verwachting dit jaar nog van start. De exacte advertentiedatum en huurprijs zijn nog niet bekend. Belangstellenden kunnen het beste hiervoor de website en de Facebook-pagina van Woonstede in de gaten houden.

Marian Teer, directeur/bestuurder van Woonstede: ,,Ik ben blij dat we met dit plan een nog betere spreiding krijgen over de kernen en dorpen van Ede.'' Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Ik ben blij met dit plan. Er is in Bennekom grote behoefte aan zorgwoningen en sociale huurwoningen.''

Naast de bouw van 24 sociale huurappartementen voorziet het plan ook in de realisatie van een woon-zorg-gebouw voor dementerende ouderen en vijf vrije kavels aan de Swammerdamlaan voor particuliere woningbouw. In april start de verkoop van deze vrije kavels.