• Ernst-Jan Brouwer

Spoedpost Gelderse Vallei tijdelijk alleen bereikbaar via ziekenhuisterrein

EDE De spoedpost van Ziekenhuis Gelderse Vallei is vanaf maandag 7 maart is d tijdelijk alleen via het ziekenhuisterrein bereikbaar, ingang aan de Willy Brandtlaan. Die dag starten werkzaamheden voor een nieuwe rotonde bij de uitrit van het ziekenhuisterrein (Laan der Verenigde Naties/Van Steenbergenweg). De omleidingsroute naar de spoedpost wordt met verkeersborden duidelijk aangegeven. In de spoedpost van het ziekenhuis zijn de spoedeisende hulp, huisartsenpost, tandartsenpost en dienstapotheek gevestigd.

De T-splitsing aan de Laan der Verenigde Naties/Van Steenbergenweg is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten en daarmee ook de route naar de spoedpost aan de achterzijde en de uitrit van het ziekenhuis. De uitrit wordt dan ook tijdelijk verlegd.

Op zaterdag 26 maart a.s. zijn de werkzaamheden afgerond en is de rotonde klaar voor gebruik.

Door de afsluiting van de Laan der Verenigde Naties bij de Van Steenbergenweg verloopt het verkeer van en naar de Rietkampen via de Willy Brandtlaan. Dat betekent meer verkeer op de kruising van de Willy Brandtlaan met de Dr. W. Dreeslaan (is inrit hoofdterrein ziekenhuis) en op de rotonde Laan der Verenigde Naties met de Willy Brandtlaan. Ook de bussen die door de wijk Rietkampen gaan, rijden tijdelijk een andere route. De gemeente Ede heeft de aanleg van de rotonde gepland om de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid te vergroten. Ziekenhuis Gelderse Vallei blijft voor iedereen bereikbaar.