• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Spelende kinderen vinden spullen van waarde

EDE Spelende kinderen hebben woensdagmiddag in de bosjes rond de Hofbeeklaan in Ede diverse spullen van waarde gevonden. De politie doet onderzoek aan de gevonden voorwerpen.

Ted Walker

Toen Gerben, Sem en Joël lekker met elkaar aan het spelen waren zagen zij ineens iets bijzonders in de bosjes glinsteren. ,,We zagen eerst een spiegeltje'', vertelt Gerben. ,,Nee dat was niet het eerste wat we zagen toch?'', zegt Sem stuiterend. De jongens zijn helemaal vol van hun vondst. Of de goederen wellicht uit de achterbak van een auto gevallen zouden zijn? ,,Nou, dat zeker niet. Wij denken echt dat het gestolen spullen zijn. Dus daarom hebben we de politie gebeld'', reageert Joël.

De politie kwam ter plaatse en schatte de situatie zo in, dat ook een collega van de forensische opsporingsdienst een kijkje kwam nemen. Deze agent deed ter plaatse (sporen)onderzoek en nam goederen mee in papieren zakken. ,,Wat we nu zullen doen is in onze database met aangiften zoeken of er een aangifte van diefstal is gedaan waarbij deze spullen zijn weggenomen'', vertelt een woordvoerster van de politie desgevraagd. ,,Daarnaast zoeken we naar sporen en aanknopingspunten om mogelijk tot een verdachte te komen.''

En Gerben, Sem en Joël? Die zijn weer buiten aan het ravotten, maar dan wel met het gevoel dat zij de helden van de dag zijn. Wat zouden ze spelen? 'Boefje en politie' ?

* In het belang van het onderzoek zijn de spullen onherkenbaar gemaakt