• Heliflight

SGP wil meer bedrijventerreinen in buitendorpen

EDE De verkoop op het bedrijventerrein 'Het Laar' in Wekerom verloopt voorspoedig, zo constateert het Edese SGP-raadslid Theo Folmer. Hij vraagt via raadsvragen of het college meer bedrijventerreinen in de buitendorpen van Ede wil creëren.

Folmer wil van het college weten eens dat een zelfde soort bedrijventerrein als in 'Het Laar' ook wenselijk is voor Harskamp en Otterlo. ,,Wil het college de ontwikkeling ervan weer oppakken. En is het college bereid om bedrijventerrein 'De Stroet' in Lunteren uit te breiden en ook in Ederveen naar mogelijkheden te zoeken."

In 2016 vestigde zich het eerste bedrijf op bedrijventerrein als in 'Het Laar'. ,,Op dit moment zijn verschillende andere bedrijven in aanbouw. De verkoop van kavels gaat snel, zelfs zo snel dat binnenkort het bedrijventerrein uitverkocht zal zijn. Het effect op het hele buitengebied is positief, verschillende plaatselijke ondernemers vanuit het buitengebied kozen voor 'Het Laar'. Dit bedrijventerrein voorziet duidelijk in een behoefte en is een succes geworden."

Oorspronkelijk was het bedrijventerrein in Wekerom bedoeld voor de regio, ook voor Harskamp en Otterlo. ,,De ontwikkeling van een bedrijventerrein in Harskamp is daarom destijds stil gelegd. De SGP ziet de ontwikkeling van bedrijventerreinen voor plaatselijke bedrijven in de andere buitendorpen van Ede graag weer op gang komen".